Jong Deurne verliest na zwakke vertoning aansluiting met de top

Wedstrijd verslagen — Gepubliceerd op 23 november 2017 00:00

Op een natte zondagochtend in Schijndel speelde Jong Deurne tegen hekkensluiter Avanti’31. Na de zwaarbevochte zege van vorige week thuis tegen Mierlo-Hout (1-0) was het vertrouwen toegenomen om de aansluiting te zoeken met de teams in de top 5.

Jong Deurne kende hier en daar wat afwezigen. Zo zijn Chiel, Pieter, Juan en Sam er niet bij vanwege een blessure. Een klein beetje improviseren dus voor trainers Daniel Voigt en Erik Sterk. Vooral in de aanval was het dun qua bezetting. Gelukkig waren Nick en Jesse, beide spelend in JO19-1, bereid om onze ploeg te versterken.

De wedstrijd begon wat afwachtend. Avanti’31 zakte redelijk ver in, zoals verwacht. Aan ons de taak om het geduld te bewaren en zorgvuldig met het balbezit om te gaan. Dit bleek in de gehele wedstrijd zeer belangrijk, aangezien Avanti’31 maar bleef loeren op een countermogelijkheid.

Jong Deurne probeerde zo nu en dan het doel van Avanti’31 te bereiken, maar kwam vaak niet verder dan het strafschopgebied. Een aantal geblokte schoten was het enige wapenfeit aan de kant van Jong Deurne.

Avanti’31 kwam, zoals eerder aangegeven, een paar keer goed door vanuit de counter. Dit resulteerde niet in heel veel kansen, tot aan de 37e minuut van de wedstrijd. Jong Deurne verloor de bal op het middenveld en de rechtsbuiten van de tegenstander werd weggestuurd. Deze kwam vanaf rechts oog in oog met Alex, die geen antwoord had op zijn schot in de verre hoek, 1-0. Jong Deurne ging met deze achterstand de rust in.

Na de rust moest Jong Deurne alle zeilen bijzetten om nog tot een goed resultaat te komen. Het resulteerde in een paar kleine kansjes. Frank was met een kopbal nog dichtbij, maar deze inzet ging naast. Ook Ruben kreeg nog een schietkans, maar deze ging ook ver naast het doel. Avanti’31 kreeg in de tweede helft weinig kansen, maar gaf ook zo goed als niks weg. Op het scorebord veranderde dus ook niks.

Jong Deurne verliest dus met 1-0 bij Avanti’31. Een teleurstelling die voor aankomende zondag verwerkt moet worden. Op zondag 26 november neemt Jong Deurne het op tegen SSS ’18 op sportpark de Kranenmortel te Deurne. Weer een belangrijke wedstrijd waar de blauw-witten de punten hard nodig hebben, tot dan!

Opstelling: Alex, Yheferzon, Jorgen, Frank, Maarten, Luc, Lars, Ruben, Harris (Daan), Luc (Jesse), Stef (Nick)