• DEURNE – Het contract van SV Deurne-trainer Frank Teeuwen (31) is opengebroken en omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Ook het contract van assistent-trainer Wim Verbeek (36) bij de eersteklasser is omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het is uitzonderlijk dat een voetbalvereniging met zijn hoofdtrainer een contract voor onbepaalde tijd sluit.

    Bestuurslid Alain van den Besselaar, met in zijn portefeuille Technische Zaken: “Met dit nieuwe contract spreken wij als vereniging ons vertrouwen uit in de hoofdtrainer en zijn assistent en kiezen we nadrukkelijk voor continuïteit en stabiliteit.”

    Frank Teeuwen is ook erg tevreden: “Het zijn bijzondere tijden, maar ondanks alle beperkingen is er achter de schermen erg veel werk verzet om met vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Daarbij sluit de ambitie van de club en mij als trainer goed op elkaar aan. Ik vind het daarbij ook heel prettig om deze klus samen met Wim te klaren. En niet alleen met Wim, want ook de rest van de staf gaat komend seizoen door.”

    Assistent-trainer Wim Verbeek, die zelf vijftien seizoenen - waarvan twaalf als aanvoerder – in de Deurnese hoofdmacht diende, zal vooral veel ervaring meebrengen. Verbeek: “Ik ben door Frank benaderd om samen met hem het eerste onder onze hoede te nemen. Voor mij is het tevens een uitgelezen mogelijkheid om te kijken of ik me verder wil gaan ontwikkelen in het trainersvak.”

    Deze contractverlenging past in het beleid van SV Deurne, dat met zijn vaandelteam vooral een Deurnes gezicht wil laten zien. Dit is inmiddels al een aantal jaren het geval en zelfs de hoofdtrainer komt uit de eigen gelederen. Door daarnaast ook nog eens fors in te zetten op de eigen jeugd – doelstelling: de beste jeugdopleiding van de regio - moet dit tot continuïteit leiden.

    De reguliere competitie gaat niet meer worden gespeeld wellicht is er een kans dat er een regionale competitie wordt gehouden. Deze zou dan uiterlijk begin mei moet beginnen. Frank Teeuwen: “Om de spelers daarvoor weer wedstrijdfit te krijgen zullen we minimaal een maand volop moeten kunnen trainen. Hoewel de regels zijn versoepeld waardoor de spelers onder de 27 samen kunnen trainen hebben we ook nog een aantal spelers die ouder zijn dan 27, deze moeten in groepjes van vier apart van de grote groep trainen. Toch zijn we al bij al heel erg blij dat wij weer iets kunnen doen op het veld.”

rfwbs-slide