• Het was weer puzzelen voor Jurgen Elbers met de formatie tegen hekkensluiter De Valk. Een paar disciplinaire bankzitters en de afwezigheid van Maarten Vos noopten de trainer om Twan Hendricks te bombarderen tot linksachter. Ook Wim Verbeek mocht starten als centrale verdediger en Daan Geven als controlerende middenvelder. De eerste mogelijkheid was voor Stefan van der Werf na een goede dieptepass van Verbeek, maar de controle ontbrak om tot scoren te komen. In de 12e minuut kwam De Valk enigszins gelukkig op voorsprong. Gelegenheidsback Hendricks leed onnodig balverlies waardoor De Valk vanaf rechts voor kon geven. Yuri Veeneman zag de bal via de kluts en de binnenkant van de paal in het net net verdwijnen. Deurne verzuimde drie minuten later langszij te komen toen een goede aanval op links bij Jan Kuipers belandde. Zijn gerichte schot ging tegen de paal, waarna de rebound van Parfait Luwawa een prooi was voor de keeper. Deuren bleef zonder goed te spelen de bovenliggende partij, maar kansjes voor van der Werf en Luwawa leiden niet tot goals. De tweede mogelijkheid voor De Valk leidde wel tot de 0-2 . Een aanval over rechts werd slecht weggewerkt door Verbeek, die zelf redde ten koste van een uitbal bij de cornervlag. Uit de ingooi werd de bal richting het doel gelepeld en keeper Frank Derks kon niets anders dan de bal tegen de lat werken. De rebound was een makkelijk prooi voor De Valk. Opnieuw de opdracht aan Deurne om een 2-0 achterstand weg te werken, hetgeen de laatste weken te veel aan de orde is. Gelukkig kon Deurne 2 minuten na de goal van De Valk de belangrijke aansluitingstreffer noteren. Stefan van der Werf ronde een dieptepass van Twan Hendricks beheerst af 1-2 in de 36e minuut. Deurne probeerde druk te zetten, maar tot de thee leidde dat niet tot kansen.

    Na een kwartiertje in de 2e helft waren er opnieuw mogelijkheden voor van der Werf, eerst ging een afstandsschot net over het doel en daarna kon hij een goede actie van Luwawa net niet in een doelpunt omzetten. Rond de 70e minuut werden Daan Geven en Wim Verbeek vervangen door Quincy Plas en Ruhendry Martina en ging Deurne achterin 1:1 spelen. Martina was direct gevaarlijk en zag een prima voorzet net niet door iemand aangeraakt worden. In de 78e minuut werd diezelfde Martina door van der Werf vrijgespeeld op een meter van de linkerpaal, maar zijn inzet werd tegen de paal geschoten. Vervolgens werd Job Steeghs nog ingebracht voor Hendricks met als doel oorlog te maken rond de zestien.  Dat lukt heel aardig, bij de eerste de beste actie in de 84e minuut wist Steeghs een vrije trap af te dwingen op 20 meter van het doel en Jan Kuipers haalde de trekker over 2-2. Volkomen verdiend, omdat de Valk zich in de 2e helft alleen bezig hield met het verdedigen van de voorsprong een niet tot één schot op goal kwam. Jurgen Elbers zette zijn mannen aan om vol voor de winst te gaan. Opnieuw goed werk van Steeghs leidde een paar minuten later tot een kans voor Luwawa, die zijn inzet geblokt zag. De daaruit volgende corner vanaf rechts door Jan Kuipers werd door Yuri Veeneman perfect binnen gekopt 3-2. Steeghs werd een linie naar achter gehaald en Deurne zag de voorsprong niet meer in gevaar komen. In tegendeel, er waren nog kansen voor Deurne via een ziedend schot van Martina, dat door de keeper van De Valk prima werd verwerkt en ook Luwawa kreeg nog een kansje toe de keeper buiten het strafschopgebied de bal kwijt was, maar zijn schuiver ging net naast het doel. Al met al een terechte en ook noodzakelijke overwinning voor SV Deurne zonder tot echt goed voetbal te komen. Volgende week wacht in Limburg Susteren.

    Deurne pakt 3 punten na 0-2 achterstand tegen De Valk

    Opstelling Deurne: F.Derks- Veeneman- Verbeek (71' Martina)- Louwers- Hendricks (82' Steeghs)- Lammers- Geven ( 68' Plas)- J. Kuipers- Luwawa- van der Werf- van der Steen.

rfwbs-slide