• De wedstrijden tussen Deurne en Chevremont zijn altijd boeiend en het aankijken meer dan waard.
    Zo ook vandaag, veel strijd en het spel dat op en neer ging, waarbij SV Deurne in deze subtopper uiteindelijk aan het langste eind trok, Chevremont met het eerste puntverlies naar huis stuurde en daarmee de vierde winstpartij op rij behaalde.

Het was een mooi cadeau voor trainer Frank Theeuwen en zijn vrouw Erna, die vanmorgen hun eerste kindje kregen, een dochter met de mooie naam Elise. Door de afwezigheid van Frank mocht assistent-trainer Win Verbeek de honneurs op de bank waarnemen en hij dit met verve, goed gebruik makend van zijn jarenlange ervaring als speler. Drie selectiespelers misten om uiteenlopende redenen de wedstrijd van vandaag: Mark Louwers, Dennis groen en Finn van der Steijn.

Alhoewel Chevremont het eerste kwartier het beste van het spel had, wist Deurne via een schot uit de tweede lijn van Joris van den Heuvel en een vrije trap in de muur toch de eerste mogelijkheden te creëren. Chevremont stelde daar een prima schot tegen de onderkant lat tegenover. In de 20e minuut werd Stefan van der Werf op links de diepte ingestuurd, zijn prima voorzet werd door Redwan El Idrisse met de hak verlengd naar Thijs Matheij, die een teenlengte tekortkwam om de bal in het doel te werken. Uit de tegenaanval ontstond een prima kans voor Chevremont, maar Robin Verhoeven wist de inzet met de voet te pareren. Het zou niet zijn laatste redding zijn vanmiddag.
    Kort daarna kreeg Deurne weer drie mogelijkheden, een voorzet op Thijs werd knap verdedigd, een corner werd net iets te zacht ingekopt door Redwan en Joris besloot een mooie actie in de zestien af te leggen waar hij beter zelf had kunnen schieten. Daarna was het weer Chevremont dat de spits met een lange bal over de verdediging in stelling bracht, maar Robin wist deze 1:1 situatie te klaren met een beetje hulp van Yuri Veeneman. Al met al een goede eerste helft zonder doelpunten met een voetballend iets sterker Chevremont, maar van Deurne-zijde een sterker en hardwerkend collectief.

De tweede helft was kwalitatief ietsje minder, maar er gebeurde van alles. Te beginnen in de 47e minuut met een gemakkelijk gegeven penalty voor Chevremont, nadat Job Steeghs was weggeleden en in de achtervolging moest op de spits van Chevremont, die eenmaal in de zestien Job in zijn rug voelde en ging liggen. De penalty werd uitstekend gestopt door Robin, die zich ook voor de rebound nog groot wist te maken, waardoor deze over het doel werd geschoten. Nauwelijks bekomen van de vreugde hierover door Deurne wist Robin zeer knap te redden op een inzet vanaf een meter of zeven, nadat een voorzet over rechts precies tussen beide centrale verdedigers viel. Als je zulke kansen laat liggen is het vaak zo, dat de goal dan aan de andere kant valt en zo geschiedde. In de 55e minuut was het Stefan, die een vrije trap van Thijs vanaf links op het hoofd liet vallenen en deze mooi over de uitkomende keeper in het doel kopte 1-0. Een paar minuten later krulde opnieuw Stefan een bal net aan de verkeerde kant van de paal. In de 65e minuut opnieuw een fraaie aanval van Deurne over links, waar Redwan de diepte in werd gestuurd (de scheidsrechter terecht het vlagsignaal van de grensrechter negeerde), maar Stefan de harde voorzet net niet kon bereiken. Verder dan een kopkansje kwam Chevremont in deze fase niet, hetgeen leidde tot veel irritatie bij de Limburgers, die hun aantal gele kaarten uiteindelijk zagen oplopen tot zeven (Deurne kreeg er twee). Harm van der Steen kwam de moegestreden Redwan vervangen en Parfait Luwawa vijf minuten later Stefan. In de 85e minuut werd de wedstrijd beslist toen Job bij een voorzet vanaf rechts werd vastgehouden en de scheidsrechter ook nu makkelijk een penalty gaf voor Deurne. Het betekende ook de 2e gele kaart voor de rechtsback van Chevremont, die naar de kleedkamer kon. Dit buitenkansje liet Harm niet liggen 2-0. Toch creëerde Chevremont daarna met tien man nog twee mogelijkheden, waarbij opnieuw Robin met een schitterende redding op een harde volley in de kruising de nul wist te houden en Luc Veeneman met een ultieme sliding een kans wist te verijdelen. In de 90e minuut werd Thijs nog vervangen door Teun Bijsterveld en kreeg Robin Verhoeven als eerbetoon voor zijn geweldige keeperswerk de aanvoerdersband omgeschoven. Het slotakkoord was voor Daan Geven met een goede doelpoging.

Door deze uitslag en de afgelasting van Geldrop- Venray is Deurne in de kop van de ranglijst met 13 punten gelijkgekomen met Venray en heeft het één punt meer dan Chevremont, maar beide clubs hebben een wedstrijd minder gespeeld. Komende drie weken staan er uitwedstrijden op het programma tegen Veritas (Neeritter 7-11), Vitesse ’08 (Gennep 14-11 beker) en Sportclub Susteren (21-11). De eerstvolgende thuiswedstrijd is 28-11 tegen BSV Limburgia/Kamerland.