• sv Deurne was al in de eerste minuut succesvol, want nauwelijks waren de toeschouwers gaan zitten of de eerste bal lag al in het netje van de thuisclub. Een lange pass van Job Steeghs werd door doelman Tom van den Heuvel verkeerd ingeschat, hiermee verschafte hij Stefan van de Werf een vrije doorgang en Stefan pakte het cadeautje zoals een goede spits betaamd , netjes uit en was de stand 0-1 in het voordeel van sv Deurne.

Het duurde even voordat Veritas van de schok was bekomen, maar het kwam allengs steeds beter in de wedstrijd, combineerde er aardig op los, wat uiteindelijk, in de 13e minuut een doelpunt opleverde. Het was aanvaller Syb Peeters die na wat gerommel in het sv Deurne strafschop gebied , de bal van een Deurnenaar kreeg toegeschoven , hij aarzelde geen moment en knalde de gelijkmaker binnen 1-1. Daarvoor was er aan de kant van de gasten slechts een kansje voor opnieuw Stefan te noteren, maar zijn inzet ging net naast. Veritas bleef de bovenliggende partij met kansen in de 22e,24e en 25e minuut , maar met name de laatste werd door Robin Verhoeven magnifiek gepareerd en hield hierdoor zijn doel verder schoon. Eigenlijk was het een wonder gezien het spelbeeld dat sv Deurne toch weer op voorsprong kwam, ditmaal was het Daan Geven , die op het half-uur een afgeslagen bal verrassend inschoot, doelman van de Heuvel had er geen zicht op en de bal verdween schitterend hoog in het doel : 1-2 ..... Hiermee brak ook de rust aan.

Na de rust werd de wat grieperige Yuri Veeneman vervangen door Mark Louwers , het spelbeeld veranderde er niet door , al werd het meer en meer duidelijk dat de sv Deurne defensie vanmiddag een onneembare vesting was. En van hieruit is het dan lekker counteren, dat deed Deurne dan ook van harte lust, een counter ditmaal ingeleid door Joris van den Heuvel, werd door Stefan van der Werf op waarde geschat en met een bekeken lob , liet hij op het uur de 1-3 aantekenen.

In feite zette dit het wedstrijd beeld op zijn kop, want hoe Veritas ook aandrong en kleine kansjes kreeg, steeds waren het de gasten die met spaarzame uitvallen , de beste kansen kreeg, een daarvan werd in 64 e minuut snoeihard door Job Steeghs op de lat gekopt , maar tot doelpunten leidde dit vooralsnog niet. Intussen werd er volop gewisseld en kwamen voor sv Deurne Harm van der Steen en Teun Bijsterveld binnen de lijnen , ditmaal als vervangers voor Reduan en Thijs Mattheij, maar zoals gezegd veel veranderde er niet op het veld, pas toen de moe gestreden ( of publieks wissel ? ) Stefan het veld ruimde voor Parfait Luwawa kwam er nog een hoogte- en een diepte puntje. Want in de 89e minuut kreeg Parfait de bal buiten de zestien , aangespeeld, hij zag de keeper op het verkeerde been en knalde gortdroog de bal in de linker beneden hoek 1-4 en zijn \"golden goal \" ! Even later werd diezelfde Parfait Luwawa in de diepte aangespeeld en buiten het gebied op een onhandige en lompe manier door de doelman van Veritas onderuit gelopen. Het was even schrikken, maar uiteindelijk viel de schade mee en gaf de prima leidende scheidsrechter Marvin Lahaije gelukkig geen rood , want dit paste uiteindelijk ook niet in de wedstrijd , wel waren hiermee de negentig minuten vol en kon sv Deurne haar vijfde ( ! ) overwinning op een rij bijschrijven. Dit leverde tevens de bovenste plaats op in de ranglijst, omdat een veld verder de wedstrijd van concurrent sv Venray niet uitgespeeld kon worden. Aanstaande zondag geen competitie , maar bekervoetbal, voor de SV een uitwedstrijd naar Vitesse 08 Gennep.

De opstelling : Verhoeven, Plas, Steeghs, Y Veeneman ( Louwers ), L Veeneman, Aziz, Geven, Mattheij ( van der Steen ), van den Heuvel, El idrissi ( T Bijsterveld ) en Van der Werf ( Luwawa ).