• De mini's; voor mij nu al de kampioenen.

Op een woensdagavond ga ik naar een training kijken van de mini's. Wat me opvalt is dat er zoveel ouders langs de kant staan te kijken maar ook verscheidene grootouders. Ze zijn allen op een zeer positieve manier aanwezig.

De trainers doen het ronduit fantastisch. Ze gingen spelenderwijs grapjes maken met de mini's een rondje hardlopen en daarna wordt de groep van 25 kinderen opgedeeld in groepjes.

Van de ouders hoor ik niets dan lof. Het welkomstgesprek voor de nieuwe leden op 12 januari 2019 is zeer positief ontvangen.

Ik spreek Renske Munsters die zegt dat ze het fijn zou vinden als haar jongere kinderen (als ze aan voetbal willen gaan doen) later ook bij SV Deurne komen spelen.

Ik hoor van ouders dat hun kinderen heel erg blij zijn als ze naar de training mogen op woensdagavond. Sommigen schreeuwen het dan zelfs uit van enthousiasme.

Kennen we ook sommige ouders van de mini's? Jawel, Joris Kerskes (oud-speler SV Deurne 1), Rob van Rijssel, Evert van Dam en Erwin Megens (alle drie voetballen ze op dit moment bij de veteranen), trainer Jan Kuipers (speler SV Deurne 1) is oom van Mees en Edwin van Houts (ook trainer) is oud-spelers SV Deurne 1. Sebas, de zoon van Rob, schijnt hele leuke grapjes te maken.

Onder de mini's zitten supporters van PSV, Ajax en Feyenoord maar de meesten zijn vooral fan van SV Deurne.

Elftal van de maand

Jan Kuipers was tijdens deze training bezig om de mini's de schaar te leren. (Kun je dat mij ook leren Jan? Mag ik soms ook een keertje meetrainen met de mini's?). Ook het kappen en draaien wordt getraind. Verschillende spelers zijn door de trainingen al een heel stuk beter gaan voetballen en sommigen mogen zelfs binnenkort wedstrijden gaan spelen.

Trainer Jan Kuipers roemt het plezier dat de kleintjes aan voetbal beleven en het magische van de mini's is dat het zo puur is.

Fijn samen spelen, plezier hebben is het belangrijkste maar af en toe een doelpuntje scoren is ook leuk, aldus de mini's.

"SV Deurne wordt vast en zeker nog eens kampioen maar dat gebeurt nog vaker als wij later groter zijn", roepen ze in koor.

Jongens, het was een topavond!!!