• De komende weken maken we kennis met vier jeugdspelers die hun voetbalcarrière startten bij SV Deurne, maar nu bij een betaald voetbalorganisatie (bvo) proberen door te breken. De derde die we aan het woord laten komen is Glenn van Dijen.

Glenn kwam op viereneenhalfjarige leeftijd bij SV Deurne. Zijn trainer bij de mini’s was Jack Megens. Na de mini’s startte Glenn in de F6 met, onder anderen, Stijn van Bussel, Wes Haazen, Isa van de Kerkhof, Thijs Manders en Jens Thielen. Hij werd toen hij twaalf was door Helmond Sport gescout in het seizoen 2019-2020. Glenn heeft onlangs te horen gekregen dat hij door is naar o14. Zijn positie in het veld is links centraal, linksback. Wanneer er met drie verdedigers wordt gespeeld is Glenn meestal centrale verdediger, maar zijn favoriete positie is toch links centraal.

Hoe combineer je jouw sportcarrière met school?

“Ik zit op het Knippenberg College in Helmond; dat is verplicht als je in de jeugdopleiding van Helmond Sport zit. Op het Knippenbergcollege zit ik nu in de eerste klas van het domeindonderwijs; HAVO/VWO. Vanwege covid-19 is het trainingsschema wat veranderd, omdat we niet mogen douchen. Daarom trainen we nu ’s middags. Op een normale doordeweekse dag sta ik om 6.30 uur op en fiets ik om 7.15 uur naar Helmond. Na school fiets ik naar Helmond Sport voor een training van ongeveer twee uur. Daarna fiets ik naar huis en ben daar rond 17.30 uur. Over het naar Helmond fietsen doe ik ongeveer drie kwartier.”

Wat is jouw allerleukste ervaring in het voetballen tot nu toe?

“Dat ik als verdediger mijn eerste assist heb gegeven tegen Excelsior en, natuurlijk, dat ik door ben naar o14.”

Wie zie jij als je voorbeeld?

“Ik heb er meerdere: Virgil van Dijk, Paolo Maldini, Sergio Ramos en Javier Zanetti.”

Waar ben jij goed in en waar wil je nog beter in worden?

“Ik heb een erg goed schot in mijn linkerbeen en daarmee kan ik de spits aan het lopen zetten met een diepe bal. Ik ben in de duels fysiek ook erg sterk. Toch kan ik me in fysieke zin nog verbeteren, evenals in het voetenwerk en lifestyle.”

Wat verwacht je van je carrière als voetballer?

“Ik wil de jeugdopleiding van Helmond Sport afmaken en dan zou ik de overstap willen maken naar een grotere profclub, zoals AJAX of PSV.”

Dank je wel Glenn voor dit interview en we wensen je namens SV Deurne een mooie carrière in het voetbal toe!