• De komende weken maken we kennis met vier jeugdspelers die hun voetbalcarrière startten bij SV Deurne, maar nu bij een betaald voetbal organisatie (bvo) proberen door te breken. De tweede die we aan het woord laten komen is Thijn van Kaathoven.

   

   

  Thijn is in februari 2012 begonnen bij SV Deurne en maakte in april 2017 de overstap naar VVV-Venlo. Zijn teamgenootjes destijds bij Deurne waren o.a. Stijn van Bussel, Stef van Deursen, Mark van Gog, Wes Haazen, Yoran Hurkmans, Jari Jansen, Thijs Manders en Tim van der Steijn. Thijn is keeper, maar in zijn periode bij Deurne stond hij ook vaak spits. Bij VVV-Venlo speelt hij nu in de o14. Hij gaat naar Den Hulster in Venlo.

  Hoe combineer je jouw sportcarrière met school?

  “Ik ga eerst naar school en dan fiets ik naar VVV. We trainen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.45 tot 17.30 uur. En op dinsdag en donderdag trainen we ook nog van 8.30 tot 9.45 uur, daarna fiets ik naar school.”

  Wat is jouw allerleukste ervaring in het voetballen tot nu toe?

  “Bij SV Deurne toen wij kampioen werden en bij VVV vond ik de overwinning op AJAX heel leuk.”

  Wie zie jij als je voorbeeld?

  “Jeroen Zoet.”

  Waar ben jij goed in en waar wil je nog beter in worden?

  “Ik ben goed in keepen en ook het meevoetballen gaat me goed af. Ik zou graag met links beter willen worden, zodat ik tweebenig word. En ook het coachen kan nog verbeterd worden.”

  Wat verwacht je van je carrière als voetballer?

  “Ik hoop heel ver te komen.”

   

  Dank je wel Thijn voor dit interview en we wensen je namens SV Deurne een mooie carrière in het voetbal toe!

rfwbs-slide