• De afgelopen drie weken maakten we kennis met drie jeugdspelers die hun voetbalcarrière startten bij SV Deurne, maar nu bij een betaald voetbal organisatie (bvo) proberen door te breken. De volgende die we aan het woord laten komen is Jaden Janssen.

Jaden begon in het seizoen 2019-2020 bij SV Deurne in o13-1 met als teamgenoten, onder anderen, Faas, Glenn en Tom. In de zomer van 2020 ging Jaden naar Helmond Sport en speelt daar nu in de o13 op de positie rechtsbuiten, maar soms ook linksbuiten, de favoriete stek is die van rechtsbuiten.

Hoe combineer je jouw sportcarrière met school?

“Ik zit op het Knippenberg College in Helmond en volg daar het domeinonderwijs HAVO/VWO. Mijn papa brengt me naar de club. Daar trainen we twee uurtjes en daarna fiets ik naar school. Na school fiets ik weer naar de club en daar pikt papa mij op. Thuis doe ik mijn oefeningen van de fysio en Helmond Sport. Daarna ga ik touwtje springen, planken en doe push ups. En als ik daarmee klaar ben oefen ik nog met mijn zwakkere been.”

Wat is jouw allerleukste ervaring in het voetballen tot nu toe?

“Mijn debuut bij Helmond Sport en mijn eerste hattrick.”

Wie zie jij als je voorbeeld?

“Ronaldo en Mbappé zijn mijn voorbeelden. Ik zie mezelf ook als zo’n type speler.”

Waar ben jij goed in en waar wil je nog beter in worden?

“Ik ben snel, heb een goede passeerbeweging in huis en een goed schot. Wat ik nog kan verbeteren is mijn rechterbeen.”

Wat verwacht je van je carrière als voetballer?

“Ik hoop snel mijn debuut te maken bij Helmond Sport en daarna naar PSV en naar het buitenland, ooit.”

Dank je wel Jaden voor dit interview en we wensen je namens SV Deurne een mooie carrière in het voetbal toe!