• Jeugd

  Info alleen trainen voor kinderen van 4 t/m 8 jaar zielid worden

  Jeugdcoördinatoren

  Aanvoerder Team Technische Zaken: Arjan Maagdenberg, 
  technischezaken@svdeurne.nl 

  Coördinator AB categorie: Ronald de Wit
  abcoordinator@svdeurne.nl

  Coördinator CD categorie: Maarten v.d. Kerkhof 
  cdcoordinator@svdeurne.nl

  Coördinator EF-mini categorie: Petra van der Kant
  efcoordinator@svdeurne.nl
  0493-317791     

  Technisch coordinator DEF-categorieen: Pieter v. Bussel
  pvbussel@chello.nl

  Technisch coordinator ABC-categorieen: Frank Teeuwen
  frankteeuwen@hotmail.com

  Coördinator scheidsrechter jeugd: Thédor Goossens,
  gss@ivo-deurne.nl

  Coördinator uittoernooien jeugd: Michel van Kessel
  toernooien@svdeurne.nl

  Wedstrijdsecretaris jeugd interim: Jan Manders
  06 13 09 97 29 of wedstrijdzaken@svdeurne.nl 

  Coördinator doorstroom jeugd-senioren: Cor van der Linden
  Coördinator doorstroom jeugd-senioren/adviseur: 
  Jo Verheijen

  SV Deurne Jeugdopleiding:

  Visie en Missie

  De SV Deurne jeugdopleiding heeft in de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er is een duidelijke Visie en Missie neergezet, waarbij een rode lijn is gepresenteerd vanaf de mini’s tot de A-Categorie. 

  De nadruk binnen de SV Deurne opleiding kenmerkt de René Meulensteen visie; welke inhoudt dat de technische vaardigheden de basis vormen van waaruit gewerkt wordt; het domineren van de 1v1 situatie. Afhankelijk van de leeftijdscategorie, komen andere componenten hierbij aan bod, zoals in onderstaand schema weergegeven. SV Deurne heeft als doel om zo hoog mogelijk te spelen met zoveel mogelijk eigen jeugdgehalte. Op dit moment speelt SV Deurne in de zondag Hoofdklasse. Via een gerichte opleiding worden eigen jeugdspelers opgeleid tot het spelen in het eigen vlaggenschip. 

  F/E categorie:Component: Techniek

  D Categorie:Componenten:Techniek en Tactiek

  C Categorie:Componenten:Techniek/ Tactiek/ Fysiek

  B/A Categorie:Componenten:Techniek/ Tactiek/ Fysiek/ Mentaal

   

  Individuele ontwikkeling voorop

  De hele jeugdopleiding staat in het teken van de individuele ontwikkeling. Dit houdt in dat keuzes qua teamindeling gebaseerd zijn op het niveau waar de speler het meest uitgedaagd wordt. We kijken hierbij gericht naar de ontwikkeling op Technisch, Tactisch, Fysiek en Mentaal gebied. Hierbij maken we in de gehele jeugdopleiding onderscheid in selectie – en niet selectieteams. Hierbij kan het voorkomen dat gedurende het seizoen verschuivingen plaats vinden, doordat spelers binnen een ander team uitgedaagd dienen te worden. Hierbij wordt niet gekeken naar eventuele kampioenschappen, maar wat goed is voor de ontwikkeling van deze spelers. Bij SV Deurne komt ontwikkeling duidelijk op de eerste plaats, hierna de juiste manier van begeleiden van onze trainers en leiders, dan pas eventuele fysieke resultaten zoals bijvoorbeeld een kampioenschap. 

  Bij de F/E en vanaf aankomend voorjaarsseizoen ook de D-categorie, maken we hierin ook onderscheid tussen 1e jaars en 2e ( laatste ) jaars. 

  Dit heeft als reden dat spelers tegen eigen leeftijdsgenootjes spelen en fysiek niet tegen spelers uitkomen die 1 of 2 jaar ouder zijn. Dat is op deze leeftijd een enorm groot verschil. Ook kunnen lichtingen op deze wijze langer bij elkaar spelen, welke goed is voor de stabiliteit. Dit uiteraard van de ontwikkelingen gedurende de verschillende seizoenen. 

   

  Teamindeling

  De teamindeling komt tot stand via een proces dat het gehele seizoen door duurt:

  -Scouting rapporten van interne scouts en Technische Commissie van zowel observaties trainingen en wedstrijden gedurende het hele seizoen.

  -Adviezen met op - en aanmerkingen van trainers en leiders richting Technische Commissie

  -Selectiewedstrijden aan het eind van het seizoen, waar eenieder die in een selectieteam wil spelen aan kan meedoen en zich nogmaals goed kan laten zien

  -Intern overleg Technische Commissie en coördinatoren die gedurende het seizoen de ontwikkelingen van de spelers in de gaten houdt. Hierbij wordt ook gedrag spelers, gedrag ouders meegenomen in de keuze van teamindeling. 

   

  Doorschuiven

  Hierbij kan het voorkomen dat gedurende het seizoen mutaties gemaakt worden welke de individuele ontwikkeling stimuleren. Dit altijd in overleg met de trainers en leiders van het desbetreffende team, en de speler en ouders zelf. 

  Zo kan het gebeuren dat A-spelers vervroegd de stap naar de senioren kunnen maken. Dit alles rekening houdende, wat goed is voor elke individuele speler. Hierbij zal altijd het individuele belang voorop gesteld worden aan het teambelang. 

   

  Interne opleidingen:

  Sinds afgelopen seizoen verzorgt SV Deurne haar eigen interne opleidingen voor trainers en leiders. Dit met doel,  om ook onze trainers en leiders de mogelijkheden te bieden en te motiveren zich te blijven ontwikkelen. Deze cursussen worden gegeven door onze Hoofd Jeugdopleidingen, die deze cursussen zelf ontwikkelt, aansluitende op de Visie en Missie van SV Deurne. Op deze wijze stimuleren wij stabiliteit en een duidelijke rode lijn voor onze jeugdspelers doordat de trainers/ leiders op dezelfde wijze werken en de spelers ieder seizoen weer een stap verder gaan in hun ontwikkeling en niet ieder seizoen weer opnieuw hoeven te beginnen. 

   

  Scouting

  In samenwerking met PSV is SV Deurne een interne scouting aan het weg zetten, welke zich bezig houdt met het in kaart brengen van de ontwikkeling van iedere jeugdspeler binnen SV Deurne; zowel spelende in een selectie-als niet-selectie team. SV Deurne maakt hierbij gebruik van het Speler-Volg-Systeem ‘Talento’, waar POP gesprekken, scout rapporten, analyses, aanwezigheid, statistieken, en individuele vorderingen in worden bijgehouden.  Talento is voor ieder team en trainer/ leider beschikbaar, maar wordt verplicht gebruikt voor onze selectieteams. Ook de selectieteams bij de senioren werken met dit systeem, waardoor de doorstroming van jeugd naar senioren nog beter begeleid kan worden. 

   

  SmartGoals

  SV Deurne heeft dit seizoen de zeer uitdagende Smart Goals aangeschaft. Ieder jeugdteam werkt met deze lichtgevende goaltjes, die de baltechniek, overzicht, looptechniek op vele verschillende manieren zeer uitdagend aanbiedt. SV Deurne was hiermee de eerste amateur vereniging van Nederland, naast Machester United, PSV en andere BVO’s. SV Deurne wil hiermee laten zien dat de club blijft zoeken om onze jeugdspelers zo optimaal te begeleiden. 

   

  Voetbalschool 4-Skills

  SV Deurne heeft een nauwe samenwerking met Voetbalschool4-Skills. Op vrijdagavond worden de spelers op specialistische wijze getraind, gericht op de technische vaardigheden binnen het voetbal. Opgeven voor deze uitdagende trainingen is op elk moment mogelijk. Dit voor zowel leden als niet-leden van SV Deurne. Een plan van aanpak wordt opgesteld om iedere speler zo optimaal mogelijk hierin te begeleiden. Verschillende mogelijkheden zijn hierin mogelijk, afhankelijk van wat de speler zelf graag wil en wat zijn/ haar doelen zijn. 

  Gedurende het seizoen organiseert voetbalschool4-Skills ook verschillende andere activiteiten. In de zomervakantie organiseert voetbalschool4-Skills 2 voetbalkampen van een week. Dit in de eerste en laatste week van de schoolvakantie. Ga naar www.voetbalschool4-skills.nl voor het programma,  meer informatie en inschrijving over alle activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats op ons sportpark ‘De Kranenmortel’. 

   

  Vrijwilligers

  ‘ Samen zijn we SV Deurne’, is wat past bij onze Visie en Missie. ‘ Vele handen, maken licht werk’, is hiervan een goede aanhanger. De SV Deurne Jeugdopleiding bestaat uit tientallen gedreven en enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn de steunpilaren van onze opleiding, welke zonder hen niet tot stand kan komen. Als club ondersteunen wij onze vrijwilligers zo goed mogelijk om op de juiste manier met onze jeugdspelers aan de slag te kunnen. Wij blijven echter constant op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen onze jeugdspelers zo goed mogelijk mee te ondersteunen. Dit kan als trainer of leider voor een van onze selectie- of niet selectie teams, lid worden van een van onze commissies, meehelpen met kampen, materiaalbeheerder, etc etc etc. Wij gaan graag met jou in gesprek hoe wij jouw kwaliteiten zo goed mogelijk kunnen inpassen in ons clubgebeuren. 

  SV Deurne is zo een ontmoetingsplaats geworden waar jong en oud zich ontwikkelt en vele levenslange sociale contacten op doet. 

  Voor interesse verwijzen wij u via onderstaande link naar onze website;  

rfwbs-slide