• Sv Deurne startte met een verstrekt middenveld, waarin de twee nieuwelingen Arne van Geffen en Twan Hendricks hun competitie debuut maakten. En vooral voor laatstgenoemde was het een opmerkelijk debuut , omdat hij in het eerste half uur niet alleen bij bijna alle aanvallen van sv Deurne betrokken was, maar zelf zeker drie-viermaal de kans had op de openings treffer .

Het vizier stond nog niet zuiver, maar de dominantie van sv Deurne was dusdanig dat de De Valk pas in de 33e minuut er iets van een kans tegenover kon stellen. Het wachten was dus op de openings treffer van sv Deurne , die viel uiteindelijk wel in de 44e minuut , toen de andere nieuweling Arne van Geffen een op maat doorgekopte bal van Harm vd Steen prima afrondde, maar helaas keurde scheidsrechter Stevens op instigatie van de grensrechter van De Valk deze treffer vanwege vermeend buitenspel af.

Na rust waarin de thuisclub routinier Van Steensel had ingebracht veranderde het spelbeeld, De Valk kroop wat uit hun schulp en liet merken met een schot op de lat dat ze toch nog iets van deze wedstrijd wilde maken. De wedstrijd was nu veel meer in evenwicht, het spel golfde op en neer, tot in de 68e minuut middenvelder Jan Kuipers een voorzet van linkerverdediger Mark Kuijpers prima binnenschoot en sv Deurne op een verdiende 0-1 zette.

De ban leek gebroken, leek ... want het was nauwelijks een minuut later dat de thuisclub uit een scrimmage via Luuk Broers de 1-1 liet aantekenen. Hierdoor ging de zo verdiende voorsprong van sv Deurne weer snel in rook op en het had zijn invloed op de wedstrijd, sv Deurne verloor de grip op de wedstrijd en De Valk ging voor de drie punten, voor Jurgen Elbers het signaal om verse krachten in te brengen, eerst werd de leeg gespeelde Hendricks vervangen door Stefan van de Werf en even later werd ook aanvalsleider Harm vd Steen naar de kant gehaald ten faveure van Maarten Vos.

Deze nieuwe frisse spelers brachten het elan weer terug, liepen op iedere bal en hierdoor kwamen er weer kansen , eerst was het in de 89e minuut Stefan die een hoog opspringende bal voor open doel net niet kon raken en toen was het Maarten Vos, die in de 93e minuut met een harde schuiver dwars door de defensie van de Valk , tot vreugde van alles en iedereen de overwinnings treffer binnen knalde... 1-2 .

Deze overwinning in de laatste minuut brak de ban met de laatste seizoenen op het Valkennest, waar sv Deurne toch vaak de punten moest laten, maar is natuurlijk ook een prima seizoens start. De overwinning is op basis van de eerste helft zeker verdiend en werd behaald omdat sv Deurne dit jaar met een bredere en gelijkmatigere selectie kan opereren, mede door de nieuwelingen Arne en Twan. We zullen zien wat de komende eerste thuiswedstrijd tegen Susteren aanstaande zondag op de Kranenmortel gaat brengen.

Opstelling sv Deurne : Bukkems, Plas, Veeneman, Louwers, Kuijpers, Lammers, Loverbos, Kuipers, vd Steen ( 80e minuut Vos ), Hendricks ( 75e minuut vd Werf ), van Geffen.