• Beste leden,

Met ingang van 24 augustus beginnen voor alle teams van SV Deurne weer de trainingen richting het nieuwe seizoen. Hoewel in de voorbije maanden een aantal versoepelingen zijn doorgevoerd, gelden nog altijd stringente coronamaatregelen. Om een en ander vooraf te verduidelijken, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Een oproep aan alle leden om deze voorafgaand aan de eerste training goed door te nemen, zodat in de avonden alles soepel kan verlopen en iedereen weet wat er moet gebeuren.

Trainingen:

• Besloten is dat de jeugd en senioren, indien gewenst, weer gebruik kunnen maken van de kleedlokalen. Bij voorkeur zien wij echter onze jeugd, zoveel als mogelijk, omgekleed naar het sportpark komen. Dit levert niet alleen minder kans op besmettingen op maar creëert ook meer ruimte voor onze O19 en senioren-teams die door de 1,5 meter regel meer ruimte nodig hebben. Indien je wel gebruik maakt van de kleedlokalen vragen wij aan eenieder om zijn/haar eigen plekje te ontsmetten met het spuitbusje dat in ieder kleedlokaal aanwezig is.
    • Er mag tevens gebruik worden gemaakt van de toiletten bij de kleedaccommodatie.
    • Trainingsmaterialen zoals hesjes en hoedjes zijn gewoon beschikbaar. Graag zo beperkt mogelijk gebruik maken van hesjes, omdat deze na iedere training uitgewassen dienen te worden, waardoor er mogelijk te weinig beschikbaar zijn voor andere teams.

Wedstrijden:

• Spelers van 18 jaar en ouder moeten anderhalve meter afstand nemen van elkaar in de dug-out en de kleedlokalen. Voor O19 teams en senioren betekent dit dat de dug-out slechts door enkele mensen benut kan worden.
    • Belangrijk!Vanwege de coronamaatregelen kan het gebeuren dat wedstrijden (zowel uit als thuis) naar een ander tijdstip of zelfs een andere dag moeten worden verplaatst. Dit om zoveel mogelijk wedstrijden mogelijk te maken. Er worden geen bidonrekken beschikbaar gesteld vanuit de vereniging. Iedereen moet voor zijn/haar eigen bidon zorgen.
    • Als het omwille van het programma noodzakelijk is, wordt aan onze thuisspelende teams gevraagd om thuis om te kleden en te douchen. Een en ander is ook afhankelijk van het feit of er versoepelingen zullen plaatsvinden.

Bovenstaande richtlijnen zijn een aanvulling op de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Een belangrijk advies willen we hier nog even herhalen: als je gezondheidsklachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus: blijf dan thuis en kom niet naar het sportpark om zo het risico op verspreiding zo veel als mogelijk tegen te gaan.

Samen gaat we proberen om de start van de trainingen en voorbereiding op het nieuwe seizoen zo goed mogelijk vorm te geven. Dat zal van ons allemaal de nodige creativiteit en flexibiliteit vergen, maar in mei en juni hebben we laten zien dat dit goed is verlopen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de richtlijnen, zowel vanuit de overheid/het RIVM als bij de club, altijd veranderen, maar dan laten we dat meteen via de bekende mediakanalen aan jullie weten.

Namens bestuur en teamleiders bij voorbaat dank voor jullie medewerking.