Zoeken
De Blauw-Witte Draad – Editie 5 – Gerard en Le …

De Blauw-Witte Draad – Editie 5 – Gerard en Leon

SV Deurne kan niet zonder haar vrijwilligers. In totaal lopen er zo’n 250 vrijwilligers rond bij onze club, elk van hen even belangrijk. In deze reeks willen we een aantal vrijwilligerskoppels in het zonnetje zetten en hun verhaal aan jullie vertellen. Deze verhalen vormen namelijk het Blauw-Witte draad door onze clubhistorie heen. We zijn alweer aangekomen bij de laatste editie van De Blauw-Witte Draad, en we eindigen deze reeks met een duo dat gezamenlijk al meer dan een eeuw actief is bij onze club.

 

Gerard is begonnen met voetballen bij SV Deurne toen hij zo’n 10 jaar oud was, sinds toen heeft hij veel verschillende rollen op zich genomen. Zo is hij jeugdleider en -trainer geweest, heeft de senioren nog geleid en is ook bestuurslid geweest. Op dit moment komt hij nog regelmatig naar de club en helpt zo nu en dan met opruimen en afsluiten maar hij is er vooral om Deurne 1 te supporten.

Leon begon met voetballen toen hij 6 jaar oud was, hij heeft bij onze club de hele jeugd doorlopen en is toen hij 19 was ook begonnen met het leiden en trainen van teams. Dit doet hij nu al 24 jaar met veel plezier. Leon is al met verschillende teams kampioen geweest, dit zijn volgens hem de leukste momenten die je mee kunt maken met een team.

Gerard heeft in de jaren dat hij bij SV Deurne actief is ook een aantal hoogtepunten meegemaakt. Zo is hij een keer met 2 teams kampioen geworden, in hetzelfde weekend. Gerard heeft niet alleen een passie voor sport maar ook voor onderwijs. Zo heeft hij jaren lesgegeven, daarom vond hij het altijd leuk om bij onze club zich hiervoor in te zetten. Een voorbeeld hiervan zijn de PSV-masters. Hierbij zet Gerard zich ook altijd in, bij de organisatie en op de dag zelf, zodat alles volgens plan verloopt.

Een ontwikkeling binnen onze vereniging waar de heren erg blij mee zijn is de focus die op de niet-selectie teams ligt en de komst van een damesteam. Gerard kan zich het proces nog erg goed herinneren, toen er voor de eerste keer sprake was van interesse in een damesteam. Het heeft even geduurd maar dat team is er toch gekomen, iets waar Gerard erg blij mee was. ‘Voetbal moet toegankelijk zijn voor iedereen, het gaat om de sport en om het plezier dat je erin hebt. Jongens of meisjes maakt dan toch niet uit.’ – zegt Gerard.

Auteursnoot

Dit was alweer de laatste editie van De Blauw-Witte Draad. Ik wil graag iedereen bedanken die aan deze reeks heeft meegeholpen, vooral de vrijwilligers die hun verhaal met mij wilden delen, maar ook Rens Joosten voor de fijne begeleiding en Roos Knijnenburg voor de mooie foto’s. We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie mening, laat deze vooral achter op de social media kanalen! Ik heb veel met plezier deze artikelen geschreven, hopelijk hebben jullie ze met net zoveel plezier gelezen.

Groetjes, Mirthe Wolbers, afstudeerstagiair Communicatie

Laatste nieuws