• In een wedstrijd die meer vermakelijk dan goed was behaalde sv Deurne het eerste en verdiende punt in deze competitie, dit tegen Venlosche Boys dat vooraf als een van de titel kanshebbers gold.

Omlijst door allerlei festiviteiten (D-day sv Deurne) begon de thuisclub voorzichtig en aarzelend aan de wedstrijd en hadden de bezoekers zeker het betere van het spel. Tot veel kansen leidde dit niet en het duurde tot de 27e minuut, toen Robin Verhoeven met een katachtige redding een zekere treffer van de Boys verhinderde, daarvoor had sv Deurne al een drietal kansjes gehad, waarbij het opviel dat jongeling Finn van der Steijn, die zijn officiรซle competitiedebuut maakte, steeds bij deze aanvallen betrokken was.

Toch was het rond het half uur plotseling raak voor de bezoekers, in een scrimmage na een corner werd de bal wel of niet over de lijn gebracht, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Sander Huijs, was pertinent en wees naar de middellijn: 0-1 in het voordeel van Venlosche Boys, een stand waarmee ook de rust aanbrak. Na de rust kwamen de mannen van trainer Frank Teeuwen gemotiveerd uit de kleedkamer en werd de druk op de tegenstander stevig opgevoerd, dit leidde na verschillende kansen uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Het was Redwan el Idrissi, die een vrije trap van Dennis Groen vanaf de zijlijn, gedecideerd binnen werkte: 1-1..... Vanaf dat moment was het sv Deurne dat bloed rook en opzoek ging naar de overwinning, al moet gezegd worden dat de counters van de bezoekers gevaarlijk bleven. Er ontspon zich een geweldig voetbalgevecht, met als hoogtepunt een poeier van Redwan , die helaas slechts de lat trof en ook een vrije trap voor de thuisclub op de rand van de zestien in de 94 e minuut, leidde niet tot de misschien op dat moment wel verdiende overwinning.

Hiermee eindigde de seizoensopening in een stand, waarmee beide partijen wel vrede konden hebben, wetende dat de toeschouwers een vermakelijke pot voetbal voorgeschoteld kregen. Dus op naar de volgende week de uitwedstrijd tegen Venray, op papier altijd een lastige tegenstander.

Opstelling sv Deurne: Verhoeven, Plas, Steeghs (Yuri Veeneman), Louwers, Aziz, Luuk Veeneman ( vd Werf ), van der Steijn (van der Steen) , Groen, vd Heuvel, El Idrissi, Mattheij.