• Gelukkig viel de regen ruim een uur voor de wedstrijd stevig uit de lucht, zodat de omstandigheden rondom de wedstrijd optimaal waren. De supportersclub van Deurne had flink uitgepakt met een mooie vuurwerkshow voor de wedstrijd. De spelers kwamen met een line-up van jeugdspelers van beide verenigingen het veld op om zich aan de naar schatting 1250 toeschouwers te presenteren.

Alhoewel de eerste helft beter was dan 3 weken geleden in Zeilberg was er op het veld geen sprake van echt vuurwerk. Van beide kanten waren er de duels en aanvalsopbouw, maar de voorzetten en vrije trappen waren bijna allemaal net niet op maat om de spitsen in de gelegenheid te stellen tot doelpogingen te komen. ZSV was in de 8e minuut een keer echt gevaarlijk, maar de inzet kon geblokt worden. Deurne kwam pas in de 33e minuut tot de eerste echte kans, toen Stefan van der Werf goed werd vrijgespeeld en oog in oog kwam te staan met keeper Leon Thijs. In plaats van een puntertje in de korte hoek koos de spits ervoor om de bal breed te leggen op Thijs Matheij, die de bal niet verwachtte. De tegenstoot van ZSV leverde de tweede mogelijkheid voor de geel-zwarten op toen Thijs Meulendijks de buitenspelval wist te omzeilen, maar zijn schuiver ging rakelings voorlangs.
    Op slag van rust was het SV Deurne dat een aanval opzette over de rechterflank met een perfecte voorzet van Teun Bijsterveld op Stefan, die bij de eerste paal de bal keurig in de verre hoek wist te koppen, ruststand 1-0.

Deurne moest in de rust Aziz Sabbar met een liesblessure wisselen, voor hem kwam Finn van der Steijn in het veld. Matheij ging op de plaats van Sabbar spelen. De eerste twintig minuten na rust waren voor Deurne, dat verzuimde afstand te nemen. Een mooi afstandsschot van uitblinker Luuk Veenman ging rakelings over, een voorzet vanaf rechts werd door Matheij ineens genomen, waar tijd genoeg leek om de bal eerst te controleren, Bijsterveld kapte zich vrij in de zestien maar schoot te slap in en ook Quincy Plas wist zich schitterend vrij te spelen, maar zag zijn harde inzet in de korte hoek door de keeper gepareerd worden. De corner die volgde leidde tot een scrimmage, waarbij de bal van de lijn werd gehaald. Pas in de 65e minuut was er een goede kans voor ZSV, na slecht uitverdedigen kreeg Koen Kuunders een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Robin Verhoeven wist de bal onschadelijk te maken. Direct hierna moest Deurne voor de 2e maal noodgedwongen wisselen toen Job Steeghs geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Siem Nijssen. ZSV profiteerde bijna van de reorganisatie achterin bij Deurne, Stan van Helmond kon in het centrum alleen op Verhoeven afgaan. Yuri Veeneman zette een tackle in van achteren, strafschop dacht iedereen, maar van Helmond kon toch nog tot een schuiver komen, die net naast ging. Voordeel derhalve en geen strafschop.

Deurne wisselde nog drie keer: Mark Kuipers voor Matheij, Parfait Luwawa voor Bijsterveld en Harm van der Steen voor Van der Werf. In de 80e minuut was er aan ZSV- zijde een goede kop-kans voor Maarten Kuunders, die recht in de handen van Verhoeven kopte. Daarna waren er weer twee uitstekende mogelijkheden voor Van der Steen, die vrij voor de keeper te zacht inschoot en voor Luwawa, die zichzelf vrij voor de keeper zette, maar de bal niet optimaal raakte, waardoor de keeper kon redden.

De laatste tien minuten ging ZSV drukken en de ballen in de zestien pompen en dat pakte in de 87e minuut goed uit, toen een inzet niet lekker kon worden weggewerkt en precies voor de voeten van Ward Veldpaus viel, die met dit buitenkansje wel raad wist 1-1.
    Al met al een uitslag waar kijkend naar de hele wedstrijd iedereen vrede mee kon hebben. ZSV pakt toch een belangrijk punt om uit de nacompetitiezone weg te blijven en Deurne mag zich dit seizoen tot kampioen van De Kranenmortel kronen. Gezamenlijk werden daar door de spelers in een sfeervolle Basis een paar biertjes op gedronken.

Zeker gezien de diverse blessuregevallen wacht een pittige week met donderdagavond 12 mei de uitwedstrijd tegen Geldrop (aanvang 20.15 uur) en zondag 15 mei de thuiswedstrijd tegen Susteren.