• Verslag Deurne- Geldrop 11-10-2020

Deurne en Geldrop legden een van de eerste tot de laatste minuut boeiende en interessante wedstrijd op de mat met veel tempo en een hoge intensiteit. Waar met name iedereen van SV Deurne al tekende voor een gelijkspel, wisten de blauw-witten in de 92e minuut de zege alsnog binnen te slepen 2-1. Helaas waren de toeschouwers vandaag toch de verliezer, omdat ze er niet bij mochten zijn. Een enkeling had zich ergens buiten de hekken geposteerd om toch wat van de wedstrijd mee te krijgen en de supportersvereniging zorgde voor sfeervuurwerk bij de opkomst van de teams.

Joris van den Heuvel verving rechts achter de geblesseerde Quincy Plas en Harm van der Steen begon in de basis, de van een blessure terugkomende Jorn Dekkers begon op de bank. Verder was de basis-elf hetzelfde als in de eerste wedstrijd.

Geldrop begon furieus aan de wedstrijd met veel pressie, waar Deurne niet onderuit wist te voetballen. Al in de 1e minuut moest Robin Verhoeven direct handelend optreden om Geldrop van een score af te houden. Arne van Geffen probeerde in de 7e minuut een vrije trap net over de middenlijn over de ver voor zijn goals staande keeper te lobben, maar miste het doel.

Na een kwartier begon Deurne wat beter in de wedstrijd te komen en wist het een eerste mogelijkheid af te dwingen via een goede aanval over rechts, die door Redwan El Idrissi over werd gekopt. Juist in deze fase viel de goal voor Geldrop, een slim genomen vrije trap werd via links ingebracht en rond de penaltystip verlengd naar de volledig vrij staande Stijn Lanen 0-1.

Geldrop bleef drukken, kreeg de nodige corners maar Robin was steeds op zijn post. Erwin van den Broek dacht in de 27e minuut een penalty te versieren, maar scheidsrechter Meijers trapte er niet in.

In de 38e minuut was er een opstootje tussen de keeper van Geldrop en Thijs Matheij, waarbij beide heren geel kregen. In de 41e minuut moest Job Steeghs zich laten vervangen door Mark Louwers, na een duel en valpartij waarbij hij zijn arm overstrekte en daar last van bleef houden. De rust werd gehaald met 0-1, hetgeen een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

In het eerste twintig minuten na rust tapte Deurne uit een ander vaatje en had het beste van het spel. Al in de eerste minuut na rust had Harm de 1-1 moeten laten aantekenen toen hij goed werd vrijgespeeld door Dennis Groen. Helaas miste hij vanaf vijf meter door wild hoog over te schieten. Thijs werd voor buitenspel teruggefloten, een aanval over links werd door Erwin rakelings voorlangs geschoven en Harm schampte met zijn hoofd een vrije trap net naast. Geldrop raakte tussendoor uit een corner via Robin de deklaat.

In de 60e minuut kwam Jorn Dekkers in het veld voor Redwan en nog in diezelfde minuut werd Thijs in de zestien stevig onderuit gehaald na een mooie steekpass van Erwin, penalty. Harm eiste de bal op en schoot onberispelijk binnen 1- 1. Een prima diagonaal schot van Geldrop werd door de keeper onschadelijk gemaakt en een vrije trap van Arne net buiten de zestien werd een prooi voor de keeper van Geldrop.  Daarna zette Geldrop een tandje bij en kwam Deurne een paar keer goed weg. Eerst wist Mark Louwers in een scrimmage de bal twee keer van de lijn te halen en schoot de spits van Geldrop op de lat, weliswaar buitenspel, maar er werd niet gevlagd en gefloten. Ook toen Robin binnen zijn vijfmetergebied zwaar werd getorpedeerd liet de scheidsrechter doorgaan, maar gelukkig belandde de inzet net naast het doel van Deurne. In de 76e minuut mocht Stefan van der Werf na een blessureperiode zijn opwachting maken als vervanger voor de leeg gestreden van der Steen. Na een goede aanval over links via Erwin en Stefan kwam de bal in de 83e minuut voor de voeten van Jorn, die deze rakelings langs de kruising krulde.  Nauwelijks een minuut later deed Geldrop hetzelfde, waarbij de linkerspits de bal op de deklat krulde.

Het venijn zat in de staart, toen iedereen zich met een 1-1- leek te verzoenen stoomde Erwin nog een keer op over links, werd met een fraaie steekpass op maat bediend door Arne, legde vanaf de achterlijn de bal in de verre hoek, waar Stefan voor alle zekerheid er nog tegenaan liep en daarmee de overwinning voor Deurne in de wacht sleepte. Als Deurne kun je mooier niet hebben en voor Geldrop waren de druiven zuur.

Na twee thuiswedstrijden zes punten is boven verwachting, maar wel afgedwongen met een hard werkend collectief, een compliment voor  trainer Frank Teeuwen en zijn technische staf. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. Bij doorgang wederom zonder publiek.

Opstelling SV Deurne: Verhoeven- v.d. Heuvel- Steeghs (Louwers)- Veeneman- v.d. Broek- Matheij- Loverbos- Groen- van Geffen- v.d. Steen- El Idrissi (Dekkers). Man of the match: Robin Verhoeven.