• Deurne legde in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een geweldige partij op de mat. Met dominant voetbal en bij vlagen met tikkie takkie voetbal werd Susteren van het kastje naar de muur gestuurd. De goed leidende scheidsrechter Bezemer kon in een sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden.

Het eerste kwartier kon Susteren nog enigszins partij geven en creëerde ze een mogelijkheid op de rand van de zestien. Daar bleef het bij behoudens een corner en een vrije trap tegen het einde van de wedstrijd. In beide situaties was Joost Bukkems de situatie meester.

Het was een wonder dat het tot de 35e minuut duurde voordat Deurne op 1-0 kwam. Een schitterende aanval na een dieptepass van Arne van Geffen op Jan Kuipers kwam van Mark Kuijpers, Gregory Lammers en Twan Hendricks bij eindstation Arne die beheerst binnen schoot. Daarvoor had Harm van der Steen al een goede mogelijkheid laten liggen en werd een goal van Gregory wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Diezelfde Gregory had daarvoor al een paar goede mogelijkheden net niet weten te verzilveren. Dat gold ook voor Twan Hendricks.

Kort voor rust wist Deurne de meer dan verdiende 2-0 op het scorebord te zetten. Jan Kuipers werd op sublieme wijze door Gregory voor een lege goal gezet, opnieuw na een mooie steekpass van Arne.

Direct na rust verzuimde eerst Harm en daarna Jan, Deurne definitief in veilige haven te loodsen. Het betekende alleen uitstel van executie voor Susteren. In de 56e minuut was het opnieuw Jan Kuipers die een prima aanval, dit keer over echts, met een bekeken schot afrondde 3-0. In de 64e minuut bracht opnieuw Arne van Geffen op aangeven van Jan Kuipers de 4-0 op het bord. Kort daarna werden de beide doelpuntenmakers op een publiekswissel getrakteerd en mochten Maarten Vos en Stefan van der Werf hun opwachting maken. Ook Wim Verbeek mocht na een lange periode van blessureleed weer minuten maken in een competitiewedstrijd van Deurne 1, Yuri Veeneman maakte plaats voor hem.

In de 87e minuut werd het nog 5-0 na wederom een prima aanval over links. Maarten Vos zetten voor op Harm, die onberispelijk inschoot, maar de keeper van Susteren met een fantastische reflex op zijn weg vond. Ook de rebound was niet besteed aan Twan, die zijn bal van de lijn gehaald zag. vervolgens was Stefan van der Werf er wel als de kippen bij om de bal in de touwen te schuiven.

Al met al een puike wedstrijd van een sterk collectief, waarin iedereen maximaal presteerde, waarbij de tomeloze inzet op het middenveld van Anton Loverbos niet onderschat mag worden. Op basis van het doelsaldo voert SV Deurne na 2 wedstrijden de ranglijst aan met 6 punten, evenveel als buurman ZSV en het Hoensbroekse EHC . Volgende week is de altijd beladen derby in en tegen Venray.

Opstelling SV Deurne: Bukkems, Plas, Veeneman, Mark Louwers. Mark Kuijpers, Loverbos, van Geffen, Lammers, Jan Kuipers, Hendricks, van der Steen.