• In een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd wist Deurne de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Voetballend was het niet altijd even best, maar zeker in de eerste helft had Deurne het betere van het spel en liet De Ster zich inzakken om met lange ballen achter de verdediging toch regelmatig voor gevaar te zorgen. Met name aan de linkerkant liet Deurne vaak teveel ruimte.

De eerste grote kans was al in de 2e minuut voor Stefan van der Werf, die na een goede combinatie de keeper omspeelde om vervolgens hoog over ter schieten. Daarna werd De Ster twee keer gevaarlijk en wist Robin Verhoeven beide keren goed te redden. Opnieuw was het Stefan die een goede actie op rechts van Thijs Matheij net niet om kon zetten in een doelpunt, de bal ging rakelings langs de kruising. In de 25e minuut was het dan toch raak voor Deurne, een diepe bal van Dennis Groen leidde tot een duel net buiten de zestien tussen de keeper van De Ster en Stefan, waarbij de afvallende bal voor de voeten van de opnieuw goed spelende Finn van der Steijn belandde, die geen seconde aarzelde en de bal van 30 meter over de keeper in het lege doel liet ploffen 1-0. Lang kon Deurne niet van deze voorsprong genieten toen de op links volledig vrijstaande Rob Dukers een voorzet vanaf rechts tegendraads kon inkoppen 1-1. Binnen tien minuten na de gelijkmaker vielen er nog vier doelpunten. Eerst was het Harm van der Steen die een goede voorzet van Thijs in twee instanties voorbij de keeper van De Ster wist te werken. Twee minuten later was het alweer gelijk toen een lange bal over de Deurnese verdediging ging en door de spits Guillermo Langen in de verre hoek werd geschoten. Ook deze pret duurde maar twee minuten, Stefan wist zijn derde kans na een goede actie op rechts van Quincy Plas bij de eerste paal op waarde te schatten 3-2. Kort daarna was het Thijs, die een prima steekpass van Stefan met een droge knal verzilverde. Daarmee was de ruststand van 4-2 bereikt, alhoewel De Ster nog een dot van een kans kreeg, maar weer stond Robin op zijn post.

De tweede helft was erg rommelig, maar werd wel spannend. In de 56e minuut moest scheidsrechter René de Loos geblesseerd naar de kant. Na een oponthoud van bijna een kwartier nam een van de assistent scheidsrechters de fluit over en moesten de club-grensrechters gaan vlaggen. De Ster kwam na deze break beter uit de startblokken en wist binnen de minuut via Jeroen van Meijel de 4-3 tegen de touwen te koppen. Vervolgens was het weer aan Deurne, maar een schot van Thijs miste kracht en een lob vanaf de middenlijn van Harm ging maar nipt langs de verkeerde kant van de paal. Stefan werd vervangen door Parfait Luwawa, die direct een vrije trap opeiste, maar deze naast schoot.

Opnieuw was het Ruben die in één op één situatie de gelijkmaker wist te voorkomen.
    In de laatste tien minuten werd de wedstrijd wat grimmiger en trok de scheidsrechter In een kort tijdsbestek zes gele kaarten, waarvan die voor Deurne- speler Aziz Sabbar de tweede was, zodat Deurne met tien man verder moest. Harm werd vervangen door Redwan El Idrisse en Job Steeghs door Yuri Veeneman. Deurne hield vanaf dat moment de controle op de wedstrijd en Finn wist bij een snelle counter in de 88e minuut via een leep boogballetje Redwan vrij voor de keeper te zetten, die beheerst raak schoot 5-3, waarmee de wedstrijd was gespeeld en Deurne een nuttige en wenselijk overwinning behaalde.

Donderdagavond a.s. om 19.30 uur speelt Deurne voor de beker in Ledeacker (st. Anthonis) tegen vierdeklasser DVS en zondag 17 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’08 in Weert.