• Op een gure donderdagavond wist SV Deurne een eclatante 6-1 overwinning te boeken in de derby tegen Someren in de achtste-finale van de Districtsbeker. Gevolg is een thuiswedstrijd op donderdag 26 maart tegen 3e klasser RKVSO (Ospel). Voor de winnaar lonkt dan de kwartfinale (opnieuw thuis) en plaatsing voor de KNVB- beker volgens seizoen.
    De eerste de beste aanval van Deurne in de 7e minuut wist Stefan van der Werf om te zetten in een corner op rechts, die goed genomen werd door Dennis Groen en knap werd binnen gekopt door Redwan El Idrissi 1-0. Someren drong wel aan, maar Deurne had de controle over de wedstrijd. In de 29e minuut leidde dit tot de 2-0 na een tikkie-takkie aanval over veel schijven die uiteindelijk door Dennis werd binnengelopen. Nog geen minuut later forceerde Someren een vrije trap op een meter of 25 van het doel. De indraaiende bal werd door Someren binnen gekopt 2-1. Deurne mocht niet mopperen dat in de 35e minuut een doelpunt van Someren wegens buitenspel werd afgekeurd.
    In de 2e helft verving Jan Kuipers de van een lange blessure terugkomende Arne van Geffen, die ook afgelopen zondag al 20 minuten maakte. Someren probeerde de 2-2- te forceren door fel te jagen op de verdedigers van Deurne, maar tot succes leidde dit niet. In de 59e minuut wist opnieuw Redwan te scoren, dit keer op een Luc de Jong- achtige wijze door een bal die via de keeper omhoog ging en net voor de lijn weer neerviel binnen te werken 3-1. Daarmee was het verzet van Someren gebroken en kon Deurne uitlopen naar een 6-1 eindstand. Eerst was het Stefan van der Werf die de diepte in werd gestuurd en met een snoeihard schot fraai afrondde 4-1. Vervolgens was het de beurt aan Jan, die na twee vloeiende een- tweetjes met Dennis de 5-1 (79’) en 6-1 (86’) op het scorebord zette.
    Someren probeerde tussen deze beide doelpunten nog met een schot van net over de middenlijn doelman Frank Derks te verrassen, maar die wist de inzet miraculeus nog net te pareren.
    Daarmee werd de tweede overwinning binnen 5 dagen gerealiseerd en daar waren de mannen van Jurgen Elbers en Frank Teeuwen wel aan toe, immers de laatste overwinning dateerde van 3 november 2019, toen SSS’18 werd verslagen. Afgelopen zondag was de return van deze ontmoeting in Overloon, waar Deurne een zeer belangrijke 1-2 overwinning uit het vuur sleepte. Helaas is het uitgebreide verslag van deze wedstrijd bij het uploaden naar de site van SV Deurne de mist in gegaan. In het kort nog wat wederwaardigheden over deze wedstrijd:
    • Bij SV Deurne waren een zestal potentiële verdedigers niet van de partij door blessures of afwezigheid. Alleen Mark Kuijpers was beschikbaar. Hierdoor kon Dirk van der Zanden centraal in de verdediging een prima debuut maken in Deurne 1 en wel direct in de basis, ook vanavond mocht hij weer de 90 minuten volmaken. Ook Daan Boerenkamps, die al een paar keer was ingevallen, mocht afgelopen zondag en ook vanavond weer in de basis starten als rechter verdediger en deed dit uiterst verdienstelijk. Om de verdediging te completeren werd Erwin van den Broek centraal achterin geposteerd en gaf goed leiding aan de defensie.
    • SSS’18 moest tussen de 20e en de 35e minuut noodgedwongen twee keer wisselen wegens blessures.
    • Deurne wist hiervan te profiteren door in de 33e minuut de 0-1 aan te tekenen na een fraaie aanval over veel schijven en een overstapje van Stefan, waardoor Jan vrij voor de keeper kwam en hard binnen schoot. Vier minuten later was het Redwan, die na een combinatie in het midden op een meter of twintig van het doel werd aangespeeld, draaide en fraai in de rechter onderhoek schot 0-2.
    • Deurne was heer en meester en verzuimde eigenlijk de marge voor rust te vergroten.
    • Binnen 2 minuten na rust wist SSS’18 de marge te verkleinen naar 1-2 na wat nonchalant rondspelen achterin, wat op het middenveld uiteindelijk tot fataal balverlies leed. Bas Joosten moet je zo’n kansjes niet geven.
    • Nadat Stefan een kopbal gekeerd zag worden ontketende SSS’18 een offensief, waaruit via corners het nodige gevaar gesticht werd. Het was keeper Robin Verhoeven die twee keer met dubbele katachtige reddingen de voorsprong van Deurne wist vast te houden. Ook een goed schot vanaf de rand zestien wist hij onschadelijk te maken. Uiteindelijk was hij de man van de match.
    • Arne van Geffen maakte in de 75e minuut zijn comeback in het eerste als vervanger van Jan.
    De punten waren hard nodig met het oog op de komende wedstrijden tegen de koplopers. Zondag a.s wacht eerst Chevremont uit en op 15 maart staat de Kranenmortelderby tegen ZSV op het programma. In elk geval geven de resultaten van de afgelopen twee wedstrijden vertrouwen naar resultaten in de komende twee krakers.
    Opstellingen Deurne: Verhoeven/Derks-Boerenkamps-van der Zanden- van den Broek- M.Kuijpers-Lammers- Loverbos-Groen-J. Kuipers/van Geffen- van der Werf- El Idrissi.