• Vandaag stond alweer de vijfde bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma, op bezoek bij Vitesse'08. SV Deurne kende weinig problemen deze middag en kwalificeert zich door een 1-4 overwinning voor de volgende ronde van de beker. Helaas moest deze overwinning gevierd worden zonder de trouwe supportersvereniging, die hun georganiseerde reis geannuleerd zag worden door de aangescherpte maatregelen.

Op het kunstgrasveld in Gennep kende SV Deurne een goede start. Vanuit het vele balbezit werden de nodige kansen gecreëerd. Zo waren Stefan en Dennis dicht bij de openingstreffer, beide keren wist de doelman redding te brengen. De thuisploeg had het lastig en probeerde er op spaarzame momenten uit te komen. Tot veel meer dan een schot vanaf de rand van het strafschop kwamen de oranjehemden echter niet.
    Het duurde tot de 35e minuut voordat het veldoverwicht in de score werd uitgedrukt. Vanuit een ingooi aan de linkerkant gaf Dennis Groen een voorzet op Joris van den Heuvel, die attent voor het doel verscheen. Hij kopte de bal vanuit een moeilijke positie onhoudbaar binnen in de verre hoek. Het leek er lang op dat SV Deurne met een 0-1 voorsprong ging rusten, maar vlak voor het fluitsignaal werd de score nog verdubbeld. Er werd attent gereageerd op een foutje in defensie van de thuisploeg waarna Parfait de bal op een presenteerblaadje gaf aan Stefan van der Werf. De spits faalde niet en zorgde zo voor de 0-2 ruststand.

Ook in de tweede hield de ploeg van Frank Teeuwen het overwicht. Parfait en Job waren beide dicht bij het derde doelpunt, maar de beslissing bleef uit.
    Aan de andere kant kreeg Vitesse'08 een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen. Na een slordigheidje achterin kwamen de gastheren middels een strafschop terug in de wedstrijd, 1-2. SV Deurne raakte hier echter niet van in paniek. Sterker nog, kort na het tegendoelpunt werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door treffers van Stefan van der Werf en Thijs Matheij. Met name de 1-4 was er een van grote schoonheid, waarbij aanvoerder Thijs na een mooie aanval het eindstation was.

Voor Bram van Berlo (17) en Daan Knijnenburg (19) was deze wedstrijd er eentje om nooit meer te vergeten. Beide spelers maakte vandaag hun debuut in de hoofdmacht. Een erg mooi moment voor beide spelers. Ook de 17-jarige Sam Schaefer kwam vandaag als invaller binnen de lijnen.

Door deze overwinning speelt SV Deurne in de volgende ronde van het bekertoernooi uit tegen Avanti'31 te Schijndel. Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd op zondag 19 december gespeeld.
    Nu gaat eerst alle aandacht weer naar de competitie. Aanstaande zondag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren op het programma. Aanvang 14.30 uur.

Robin Verhoeven, Quincy Plas (Daan Knijnenburg), Job Steeghs, Mark Louwers, Daan Geven (Finn van der Steijn), Dennis Groen, Joris van den Heuvel, Thijs Matheij, Stefan van der Werf (Bram van Berlo) en Parfait Luwawa (Sam Schaefer).