• Met ingang van het seizoen 2021-2022 begint Roy Gieben als sportpedagoog bij SV Deurne. De 22-jarige Gieben, woonachtig in Oeffelt, is vierdejaars student lichamelijke opvoeding – gymdocent - aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Ook wordt Gieben trainer van JO-15.

   

   

  SV Deurne wil zich onderscheiden met zijn jeugdopleiding en het aanstellen van een sportpedagoog past in deze ambitie. Gieben: “Ik ga mij bezig houden met de ontwikkeling van een pedagogisch verantwoord klimaat. Dit houdt in dat er op pedagogisch verantwoorde wijze training wordt gegeven onder het motto: Sport is opvoeden en opvoeden is een sport. Ik begeleid trainers die met de jeugd van alle teams werken, want overal waar volwassenen in contact zijn met kinderen is er sprake van opvoeden.

  Jeugdtrainers en –leiders leer ik op een correcte wijze – zowel verbaal als fysiek – met de spelers en met elkaar om te gaan. De jeugdtrainers van SV Deurne volgen al een scholing en ik zal hen daarbij ook nog via een-op-een-gesprekken met de trainers en leiders begeleiden. Wanneer spelers goed in hun vel zitten hebben ze meer plezier in de sport en daardoor presteren ze beter. Hoe trainers en leiders hier invloed op kunnen hebben ga ik ondersteunen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat trainers en leiders genoeg tools hebben waardoor zij ervoor kunnen zorgen dat iedere speler zich gezien voelt als hij of zij bij SV Deurne is.

  Hoofd Opleiding Thijs Matla is erg blij met de toevoeging van Gieben: “Het pedagogisch klimaat op de club is erg belangrijk. Wij willen voor al onze jeugdspelers een plek zijn waar ze zich fijn voelen en optimaal kunnen ontwikkelen. Door Roy toe te voegen zetten we weer een stap in het doorontwikkelen van onze jeugd(opleiding). Ik ken hem al een tijdje en weet zeker dat hij veel kan gaan betekenen voor ons”.

  Trainers en leiders van de jeugd van SV Deurne kunnen Roy Gieben altijd aanspreken op de club, maar ook via een contactformulier op de site kan men contact met Roy opnemen. En natuurlijk ook via sportpedagoog@svdeurne.nl

  Over Roy Gieben

  Roy Gieben (4-12-1998) is in het voetbal terecht gekomen door zijn maatschappelijke stage van de middelbare school. Tijdens deze stage ontdekte hij dat het omgaan met kinderen en hun ontwikkeling op individueel en groepsniveau hem ontzettend aansprak. Daarom koos hij voor de Academie Lichamelijke Opvoeding van de HAN. Afgelopen jaar mocht Roy zich binnen de jeugdwerking van KRC Genk in België bekwamen in het vak van sportpedagoog. Daar specialiseerde hij zich in de persoonlijke ontwikkeling van spelers én wat voor invloed het gedrag van trainers op de jeugdige spelers heeft.

   

  Sportieve CV:

  V.V. de Zwaluw

  • Jeugdtrainer/-leider 2012-2019
  • Lid technische commissie 2017- 2021
  • Technisch Jeugd Coördinator 2018- 2021
  • Trainer vrouwen 1 2018-2021
  • Keeperstrainer jeugd 2019-2021

  V.V. Hapse Boys

  • Keeperstrainer jeugd 2018- 2020

  Boekel Sport

  • Keeperstrainer jeugd 2020 - Heden

  KRC Genk

  • Pedagoog U13 & U14 2020-2021

  4-Skills Soccer Academy

  Trainer 2020 - heden

rfwbs-slide