•  

  Op vrijdag 3 januari werd de gehele selectie van Deurne 1 en de welbekende voetbalvrienden om 11 uur in de kantine verwacht. Daar werd het programma bekend gemaakt. De plaats van bestemming was natuurlijk al duidelijk, maar er waren er nog sommige bij die het niet konden raden. Na de lunch van Jolanda en Lieke vertrokken we om 11.45 uur richting: BREDA!

  Nadat we onze koffers in het hotel hebben gezet, zijn we vertrokken naar de koepelgevangenis. Daar werd de groep in tweeën gedeeld. De ene groep kreeg een rondleiding en de andere groep ging levende cluedo spelen. Na ongeveer één uur en de eerste borreltjes zijn de groepen omgewisseld. Ondertussen werd het thuisfront van sommige heel erg benieuwd hoe het was, alleen er was ondertussen geen (priori)tijd om dit te beantwoorden.

  Hierna gingen we dineren in de gevangenis. Voor een gevangenis was het eten redelijk. Hier haakte alweer de eerste jongens af: PL, BW en BW jr..Tijdens het eten stond ons nog een verrassing te wachten. Hier ontmoette we “een strijder”. Dit was onze mysterieguest. Ook dit jaar had de organisatie er weer een geregeld. Ditmaal is het oud Deurne 1 aanvoerder: Jeroen van Oosterhout.

  Toen we eenmaal onze buik rond hadden gegeten, zetten we koers richting het Chassee theater om naar André “Martijn Fischer” Hazes te gaan kijken. Een avond vol met nummers van de oude Hazes.

  Na dit optreden gingen we met groep richting café Proost. Hier gingen we op de heren van nog wat een aantal dansjes wagen. En ik overdrijf niet als er een paar zeer goede bewegers bijzaten. Op deze avond zijn al meer overwinningen gepakt dan de eerste seizoenhelft. Maar ook een aantal blauwtjes gelopen. Het dieptepunt van de avond moest nog komen. Toen een tweetal strijders op de hotelkamer kwam, bleek er één bed gejat te zijn. Wat doe je dan? Juist doorgaan waar je gebleven bent en nog een laatste klikker pakken voor het ontbijt en de slaap zo’n beetje laten voor wat het is.

  Na een korte en bewogen nacht zat iedereen weer aan het ontbijt en is uiteindelijk het mysterie van het verdwenen bed opgelost. Zo rond de middag werd koers gezet richting het centrum waar we ongeveer een uurtje vrije tijd hadden voor de lunch. Tijdens de lunch werd de nieuwe hoofdtrainer, Frank Teeuwen, bekend gemaakt. Verder werd deze lunch met goochelaar en die zorgde voor een heleboel entertainment en verbaasde gezichten tijdens het eten. Nadat iedereen de lunch weer in de maag had zitten werd de goochelaar afgelost door d’n Bart. Hij nam ons mee voor de hilarische kilometer. Dit bestond uit een rondleiding van één kilometer met, zoals gezegd, hilarische taferelen. Zo zaten trainers Jurgen en Frank op een geknutseld paard met daarachter een huifkar die door de spelers werd gedragen. Na twee tussenstops in de kroeg gingen we weer richting hotel om daarna om 19.00 uur te vertrekken voor het diner.

  Na een goed driegangendiner bij Publieke Werken, stond de bekende quiz weer op het programma. Hier had de organisatie weer de nodige uren inzitten, want het was een fantastische quiz. Na een laatste ronde petje op petje af. Hierin werden vragen gesteld door familie en vrienden van de aanwezige. Na 4 uur was het uiteindelijk team 5 (Frank Teeuwen, Jan Brands, Laurens Smets, Parfait Luwawa, Daan Geven en aanvoerder Stef van Rooij) dat er met de winst vandoor ging. Hierna zijn we nog heel even de stad ingegaan.

  Na een kort nachtje en een ontbijtje kwam de bus ons weer halen om terug naar Deurne te brengen. In de kantine hebben we het weekend nog een keer doorgenomen onder het genot van een drankje. En toen zat het weekendje er weer op en moeten we weer een jaar wachten.

  Via deze weg willen we Erwin, Johan en Wim bedanken voor dit fantastische weekend!

rfwbs-slide