•

De laatste keer dat sommige van ons voor een 'officiële' wedstrijd het veld op liepen is namelijk al 153 dagen geleden en toen zag alles er wel erg anders uit. Zo bestond SV Deurne 7 nog niet, speelden sommige mannen nog niet eens voetbal, er zijn mannen die 153 dagen geleden nog niet eens wisten dat scheenbeschermers echt een ding waren.

Maar we mogen weer! Tegen het altijd spannende SV Venray. Voor het eerst met het beruchte SV Deurne 7 een serieuze wedstrijd.

In de ochtend nog even allemaal de kaartjes en labels van de nieuwe kleding getrokken (met dank aan Tobias en Sportpunt Deurne) en begonnen aan de warming up. Weliswaar waren we natuurlijk weer de ballen vergeten maar gelukkig met wat culturele kennis van Mo, toch nog 2 ballen kunnen krijgen.

Met frisse zin en enthousiasme gaven de geblesseerde Tobias en, oh ja zeker, onze eigen (helaas geblesseerde) Kevin Huisman onze opstelling.

Zoals vaker stond onze kat Rémon in het doel, de vaste krachten achterin met links Marijn, in het midden Tristan en Thomas, rechterkant voor onze eigen Rens(back). Daarvoor, dankzij een tactische ingeving van het leidende duo Tobias en Kevin, werd er gekozen voor twee verdedigende controleurs, met de in vorm verkerende Robin en de paardenlong Harry, om vervolgens te worden geholpen door Mo die de aanvallende middenvelder rol mocht gaan proberen.

Zo bleef er voorin tot het laatste moment gepuzzeld, want we hadden natuurlijk liever een fitte Kevin gehad, of een fitte Gijs die op vakantie is, eveneens als Tiago 'Official', of op zijn minst een buitenspeler! Helaas, 'Deurne 7 gaat kansen geven', linksbuiten stond dus Jorn, de normale back werd losgelaten in een onbekende wei, om te gaan verkennen. In het midden deed onze aanvoerder Thijs ook een poging tot presteren en op de rechtsbuiten positie onze enige echte 'vroom vroom' Revo.

We zijn vergezeld door Nick die heeft aangegeven dat hij graag bij ons zou willen vlaggen.

Nou, we konden beginnen!

Vanaf de eerste minuut domineerde wij het spel en werd er tactisch rondgespeeld op zoek naar een gaatje om de bal naar voren te krijgen. Dit duurde helaas toch maar 5 minuten waardoor we het onszelf moeilijker maakten dan nodig was en we de snelle en technische voetballers van Venray kansen gaven.

Ondanks dat de verdediging heel goed stond en de middenvelders zich behoorlijk lieten gelden in de opbouw en omschakeling waren het toch de mannen van Venray die als eerste toe zouden slaan.

Rond de 15e minuut wordt er een lange bal gegeven op de spits van Venray die hem achter Rémon in het net schoot. De vlag van Nicky ging omhoog, helaas was de scheids standvastig en wuifde hem weg. De term "HIJ NIET!" Vloog nog een beetje rond, net als "Scheids, dan kan hij dat vlaggetje net zo goed weg gooien." helaas werkte het niet en stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Net na de goal viel helaas Revo uit, we worden geteisterd door blessureleed en ook hier was het domme pech. Revo eruit voor... Patrick! Ja hoor, onze eigen Patrick Damen. De normale harde kern van Deurne 7 stond nu in het veld, 12 jaar niet gespeeld maar wat een comeback.

Het bleef de hele helft 1-0 voor Venray en dus gingen we aan de thee. In de kleedkamer nog even aangegeven dat er goed wordt gevoetbald en we zeker moeten doorpakken de tweede helft.

De tweede helft wordt er iets harder gevoetbald en laat de scheidsrechter ook onregelmatig door voetballen. Zo wordt het een voorkeursspel voor ons team en winnen we toch veel duels. Er worden hier en daar wat gemene tikjes uitgedeeld en de wedstrijd komt steeds meer op gang.

10 minuten na rust komt Venray goed door en gaat de bal er via een afgevallen hoekschop toch in. We zullen het moeten hebben van een snelle omschakeling, hierom besluiten de dag trainers Tobias en Kevin om in te grijpen. Onze aanvoerder Thijs zal plaatsmaken voor Angelo. Angelo staat normaal in het doel en heeft de conditie van een deurmat met zware bronchitis.

Toch begint hij gretig en deze gretigheid zal nog beloond worden ook! Na een enorm lange bal vanuit een doeltrap genomen door Tristan, kan Rens als rechtsbuiten doorzetten en vind hij Angelo voor het doel. Angelo controleert de bal als een Bambi in de weide en schiet, ja serieus waar, de bal hard in het doel. Tot grote vreugde van velen maar grote teleurstelling van anderen, Revo, maakt Angelo de 2-1!

De wedstrijd ligt helemaal open waardoor er steeds meer ruimte ontstaat. Na een potentiële overtreding op Patrick schiet de spits van Venray de bal tegen de touwen en zo breiden zij de stand uit naar 3-1.

Tegen het einde van de wedstrijd is het een goede slalom solo van Harry die ervoor zorgt dat de bal langs de keeper op de lijn opduikt waar Angelo in buitenspel positie de bal schijnt te schrammen met zijn nop. Volgens de scheids zou het buitenspel geweest zijn als Angelo hem had geraakt dus geeft hij het doelpunt aan Harry (zelf zal Angelo nog 8 uur lang volhouden dat hij een spitsentrainer zou moeten worden).

Zo wordt de eindstand bepaald op een 3-2 overwinning voor SV Venray 8 en zal het elftal van Deurne hun eerste nederlaag moeten verwerken.

Volgende week krijgen we de kraker thuis tegen Merselo in de hoop dat Deurne 7 de 2e plek in de bekerpoule zou kunnen gaan bezetten.

Wij hebben er zin in, 11.30, sportpark Deurne.

Deurne 7, wa'n leven.