Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Doelpuntenfestijn bij eerste thuiswedstrijd Deurne …

Doelpuntenfestijn bij eerste thuiswedstrijd Deurne tegen SHH 7-4

Doelpuntenfestijn bij eerste thuiswedstrijd Deurne tegen SHH 7-4

 

Er viel heel wat te genieten bij de seizoenopening op de Kranenmortel. Behalve de huldiging van jubilarissen en het pensioen van twee echte SV Deurne mensen Gerard en Petra van Moorsel schotelde Deurne en SHH uit het Limburgse Herten het publiek een vermakelijke wedstrijd voor. De eerste helft was het een wedstrijd met een hoog tempo en twee voetballende ploegen, die beiden voor de winst wilden gaan.

 

SHH kwam zeer fel uit de startblokken, maar Deurne nam al snel het initiatief over  en dat resulteerde in minuut vijf in de eerste kans voor Thijs Matheij na goed voorbereidend werk over rechts. De keeper redde knap op de inzet van Thijs vanaf de rand zestien. Vijf minuten later was er een goede aanval over links, waarbij het schot van Gert Swinkels werd losgelaten, helaas kreeg Stefan de rebound niet langs de keeper. In de 13e minuut leek het wel raak toen Finn van der Steijn een voorzet van Stefan fraai afrondde, echter de grensrechter had buitenspel gezien. Dit was slechts uitstel van executie, want nauwelijks een minuut later kon Stefan na een goed blok van Finn zichzelf met een mooie kapbeweging vrij spelen en de 1-0 aantekenen. Er kwamen nog enkele kleinere mogelijkheden voor Deurne, totdat in de 25e minuut de eerste echte kans voor SHH een feit was na een misverstand rond de middenlijn, maar Peter Strijbosch redde de 1:1 situatie bekwaam. SHH leek het initiatief wat meer naar zicht toe te trekken, totdat in minuut 32 Stefan op de middenlijn werd vrijgespeeld en alleen op de keeper af kon gaan. Wachten, nog effe wachten en toen toch de 2-0, een echte spitsengoal. Meteen daarna kwam Deurne goed weg toen Quincy Plas een inzet van richting veranderde, maar de bal gelukkig voor Deurne tegen de paal belandde. Op slag van rust was er nog een schot uit de 2e lijn van SHH, dat net over het doel van Deurne zeilde.

 

De 2e helft was nog geen minuut aan de gang of SHH had de 2-1 binnen liggen via Loek Vilters die binnen kon schieten, nadat de Deurne- verdediging de bal in drie instanties niet uit het strafschopgebied weg wist te krijgen. Dat was de opmaat voor een wat doelpunten betreft spectaculaire 2e helft. In de 48e minuut was het Joris van den Heuvel die na een mooie aanval over links met een prachtig schot in de kruising de marge van twee doelpunten direct weer herstelde. In de 56e minuut kopte Yuri Veeneman een corner van Gert Swinkels fraai in de verre hoek 4-1 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. In de 75e minuut kwam Mark Louwers over links door tot de achterlijn en legde de bal panklaar neer voor Stefan, die zijn hattrick kon voltooien 5-1. Deurne werd wat slordiger en dat leidde tot nog 3 onnodige tegentreffers. Gelukkig wisten de mannen van Frank Teeuwen tussen deze treffers door zelf ook nog twee keer te scoren. Eerst was het Dennis Groen, die met na een solo met een lobje de 6-2 liet aantekenen, daarna was het Thijs die een door de keeper van SHH slecht verwerkte inzet van Quincy bij de 2e paal kon binnen knikken 7-3. Het slotakkoord was voor SHH dat via Roel van Melik de eindscore nog een iets dragelijker aanzien gaf 7-4.

De goed leidende scheidsrechter van Helden moest zeven keer een gele kaart trekken, waarvan er aan beide zijden één wat overdreven leek.

 

Volgende week staat voor Deurne de altijd lastige uitwedstrijd tegen Susteren op het programma, waarna op donderdag 19 oktober om 20.15 uur thuis de bekerwedstrijd tegen onze vrienden van Wittenhorst op het programma staat. Op 29 oktober speelt Deurne thuis tegen De Ster.

 

Opstelling Deurne: Strijbosch-Plas (88’ van der Heijden)-Y. Veeneman-L. Veeneman- Louwers (76’ van der Meer)- van den Heuvel- Groen (83’ Aarts)- van der Steijn (76’ D. Knijnenburg)- Matheij (83’ van Berlo)- van der Werf- Swinkels.

Laatste nieuws