Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Drie keer een achterstand is te veel voor SV Deurn …

Drie keer een achterstand is te veel voor SV Deurne tegen RKSV De Ster: 4-2 (1-1)

Twee weken terug werd de wedstrijd definitief gestaakt in de 23e minuut na een vervelende botsing van Finn van der Steijn met de keeper van De Ster, waarbij de ambulance niet binnen een half uur aanwezig was. Jammer want Deurne speelde op dat moment een prima pot met twee grote kansen voor Stefan van der Werf, maar met een stand van 0-0 werd de wedstrijd verplaatst naar 2e paasdag, 1 april.

Snelle achterstand
Zo werd vandaag de wedstrijd vanaf de 23e minuut ingezet waarbij Joris van den Heuvel als vervanger van Finn aantrad. Elke speler weet dat je scherp moet beginnen, maar binnen een paar minuten was het al 1-0 voor De Ster. Willem van der Meer was naar voren en niet snel genoeg terug, waarbij het afstemmen met Luuk Veeneman niet afdoende was en de rechterspits op de achterlijn kon voortrekken richting de tweede paal waar hard werd binnengekopt. Peter Strijbosch kon half pareren waarna de bal via de binnenkant van de paal binnenrolde. Yuri Veeneman was net te laat om de bal van de doellijn te trappen. Een 10 minuten later werd een magnifieke steekbal van Dennis Groen perfect aangenomen door Stefan en met een diagonaal schot in de linkerhoek binnen geschoten, weer 1-1. De laatste kans is in de 45e minuut als Joris nog een weggebokste bal van de keeper ineens op de slof neemt en deze maar net voorlangs gaat. Na 22 minuten is het al rust.

Tegenslag kort na rust
Helaas geeft de 2e helft in de eerste minuten hetzelfde beeld als de eerste minuten van de 1e helft. Deurne is niet bij de les en een verre voorzet van rechts aan de zijlijn belandt bij de 2e paal waar de boomlange spits de bal binnenkopt. Niet lang daarna geeft Stefan een steekbal op Gert Swinkels maar zijn lobschot van ruim 30 meter valt op het dak van het doel. Daartegenover leidt balverlies van Luuk tot een zeer gevaarlijke schotkans maar Peter heeft een topredding in huis waardoor 3-1 wordt voorkomen. Daarna volgt een mooie aanval op rechts via Stijn Boerenkamps en Gert die een strakke voorzet geeft richting de 11 meter waarbij Rens Joosten onderuit wordt getrapt en de goed leidende scheidsrechter een penalty geeft. Stefan schiet hard via de paal binnen en het staat weer 2-2. Dan volgt een rommelige fase bij Deurne waarbij een te korte terugspeelbal van Stijn maar net kan worden weggewerkt door Peter en waarbij balverlies van Luuk weer leidt tot een gevaarlijke kans van De Ster. In de 74e minuut dribbelt een aanvaller van De Ster de 16 meter binnen, waarna Yuri een tikkie geeft en de scheidsrechter weer naar de stip wijst. Peter heeft menig penalty gestopt en ook deze was het stoppen waard, maar de slecht genomen penalty ging onder het lichaam van Peter door. Weer een achterstand voor Deurne. Gedurende de laatste minuten volgen kansen over en weer nadat Jasper Aarts voor Yuri in de ploeg is gekomen om nog een punt te forceren.

Keeperswissel
In de slotfase valt Peter uit met een hoofdblessure doordat een weggetrapte bal terugkaatst tegen zijn hoofd. Hierdoor kan Jorg van Deursen invallen waarbij zijn zwarte shirt moeten worden ingewisseld tegen het oranje shirt van Peter. Ook Jorg houdt helaas zijn doel niet schoon. Deurne heeft nog enkele kansen (voorzet Dennis en kopbal Willem; schot van Rens), maar de grootste kans lijkt voor Jasper die sterk de bal van de rechtsback afpakt en opstoomt richting de 16 meter maar het vervolg komt er niet. Bij een uitbraak van De Ster in de laatste minuut volgt de 4-2 waarna de scheidsrechter snel afblaast. Een punt had erin gezeten maar vandaag waren er iets te veel persoonlijke fouten en vielen de tegendoelpunten op de verkeerde momenten.

Op naar Bocholtz volgende week !

Laatste nieuws