Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Ernstig verzwakt sv Deurne verliest van oppermacht …

Ernstig verzwakt sv Deurne verliest van oppermachtig Volharding 4-1

Op een koud en nat sportpark Soetendaal  in Vierlingsbeek moest sv Deurne de basis spelers Yuri en Luuk Veeneman en Quincy Plas , allen verdedigers missen waardoor de achterste linie flink omgebouwd moest worden en middenvelder Joris van de Heuvel zelfs als centrum verdediger kwam te spelen. Hierdoor begon sv Deurne wat aarzelend en zelfs timide aan de wedstrijd in tegenstelling tot de thuisclub , die vanaf de eerste minuut het heft in handen nam en met name door de aanvallers V Buijssen en T Martens, steeds gevaarlijk werd. Dit leidde in de 12e minuut al tot 1-0, toen een wat gemakkelijk gegeven penalty na een tackle van Joris op Tim Martens in de zestien, door Buijssen onberispelijk werd binnengeschoten. Nog geen vijf minuten later was het alweer raak, een aanval via alweer de rechterkant werd prima binnen gewerkt door Martens 2-0… en nog 75 minuten te gaan… Gelukkig herpakte sv Deurne zich en kreeg met name op het middenveld iets meer grip, sterker nog, met een vloeiende aanval over links via Gert en Stefan kwam de bal op de rand zestien bij Dennis Groen , die op zijn bekende manier , laag en zuiver binnenschoot 2-1. Er stonden toen nog geen 25 minuten op de klok en de meegereisde Deurne supporters kregen een beetje hoop en zicht op een beter resultaat.sv Deurne kreeg wat meer de overhand op het veld , maar toen bleek ook dat de thuisclub met een zeer degelijke verdediging uiterst comfortabel op de counter kon voetballen, waardoor de kansen  toch vooral voor de thuisclub waren. Gescoord werd er echter niet , waardoor de ploegen met de 2-1 stand gingen rusten.

Na de thee toch weer het zelfde beeld, sv Deurne veelal aan de bal , maar de mes scherpe counters meestal via rechts , maar nu vaak ook dwars door het midden , leverden  de ene na de andere hachelijke situatie op voor het doel van Peter Strijbosch . Doelpunten konden niet uitblijven , en het was V Buijssen , die na de zoveelste schitterende actie van T Martens ,  in de 58e minuut de 3-1 liet aan tekenen. De wedstrijd was in feite  gespeeld en sv Deurne probeerde met verdedigende wissels Stijn Boerenkamps en Siem Nijssen voor Thijs van der Heiden en later Willem van der Meer de schade te beperken, want aanvallend kon het vanmiddag weinig uit richten. Erg veel hielp het niet, want nadat in de 69 e minuut Peter Strijbosch een doorgebroken Daniels van het scoren afhield , was het plaag geest T Martens die in de 76 e minuut de 4-1 liet aan tekenen.

Dit doelpunt kwam opnieuw uit een counter, maar het arbitrale trio kon waarschijnlijk de snelheid van de aanval niet volgen en miste daardoor dat de behendige aanvaller buitenspel stond, hoe het ook zij , de 4-1 stond op het bord en was volkomen verdiend. Door deze nederlaag zakt sv Deurne weer terug naar de 7e plek en moet er as zondag in de thuis wedstrijd tegen Minor eigenlijk weer gewonnen worden om de aansluiting met de top 5 te behouden.

Opstelling sv Deurne : Strijbosch, van der Heijden ( Boerenkamps ), Louwers, van den Heuvel, van der Meer ( Nijssen ) Mattheij, Aarts ( Joosten ), Groen, van der Steijn, Swinkels , Van der Werf.

Laatste nieuws