Search
Close this search box.
Zoeken
Fris voetballend sv Deurne succesvol in lijfsbehou …

Fris voetballend sv Deurne succesvol in lijfsbehoud voor eerste klasse C (2-2)

Vanmiddag stond er een geweldige affiche op het programma, de thuisclub had nog minimaal een punt nodig om zeker te zijn van klasse behoud en de bezoekers hadden de punten hard nodig voor een goede positie voor de komende promotiewedstrijden. Verschillende uitgangspunten en belangen, die leidde tot een open en geweldige wedstrijd, waarbij het zeker een compliment is voor de mannen van coach Frank Teeuwen, omdat de neutrale toeschouwer aan het spel niet kon zien, wie voor promotie en wie tegen degradatie streden…

Vanaf minuut een, zat het spel op de wagen, toen Volharding de eerste kans via Sven Jenniskens kreeg, maar gelukkig voor de thuisclub vloog de bal net voorlangs. Het antwoord van SV Deurne kwam al snel via een (mislukt) lobje van Finn van der Steyn, maar de stand bleef 0-0. Toen brak het kwartiertje van de beide doelmannen aan, eerst was het Peter Strijbosch die geweldige reddingen in huis had door twee zeker lijkende tegen doelpunten te verhinderen, vervolgens was het Bono Barten, die fantastisch redde op een geweldige kopstoot van Stefan van de Werf. Het spel golfde op en neer en het was wachten op doelpunten, eerst zag Yuri nog zijn kopbal door Barten gered, maar even later gaf hij met een assist Stefan van de Werf een niet te missen kans en onze goalgetter in vorm, maakte gedecideerd zijn 15e van dit seizoen: 1-0 voor SV Deurne. Maar voor het half uur werd de stand gelijk, in een ongelukkige situatie voor de thuisclub, middenvelder Joris v d Heuvel werd in de eigen zestien vol met de bal in het gezicht geraakt, ging even groggy, maar de scheids rechter liet (onterecht) doorspelen en Volharding maakte in deze onduidelijke situatie handig gebruik, doordat Tim Martens de bal binnen frommelde , 1-1 , protesten van de SV Deurne spelers vonden bij scheidsrechter Mandemakers, die overigens uitstekend floot, geen gehoor. In het kwartier naar de rust was het een en al Deurne wat de klok sloeg maar aanvallen vooral via Gert Swinkels en Redwan El Idrissi stuitte op de geweldig keepende Bono Barten, zodat de rust stand met 1-1 bereikt werd.

Na rust hetzelfde beeld, een aanvallend en dominant SV Deurne en een Volharding loerend op kansjes via de counter, eigenlijk een heerlijke wedstrijd waarbij extra goals niet uit konden blijven. Die kwamen er ook, eerst was het Yuri die op rechts op stoomde en op tijd de ingevallen Thijs Mattheij bediende, die vervolgens met een heerlijke steekpass Dennis Groen in de zestien vrij speelde en Dennis bewees waarom hij dit seizoen speler van het jaar gekozen is, dit keer door professioneel een hoek te kiezen en de doelman kansloos te laten: 2-1 voor SV Deurne. Door de voorsprong, kantelde de wedstrijd, de thuisclub ging behoudender spelen en nu loeren op counters en uitbraken en Volharding ging vol op jacht naar in ieder geval de gelijkmaker. En daar waar het bij SV Deurne bij counters via Stefan en Gert net niet lukte voor de 3-1, lukte het Volharding uiteindelijk wel, toen in de 77e minuut de 2-2 werd binnen geknald. De standen op de andere velden, maakte duidelijk dat met dit resultaat beide teams hun (verschillende) doelen hadden bereikt en beide teams waren uit op een status-quo. De scheidsrechter voelde dit prima aan en precies op 90 minuten werd afgefloten, opluchting alom want SV Deurne speelt ook volgend jaar weer 1c en wordt de wedstrijd van volgende week tweede pinksterdag uit tegen Susteren een formaliteit maar wel een om aan de sportieve verplichting te voldoen, immers die thuisclub is nog niet veilig voor klassebehoud. Voor ons een laatste wedstrijd van deze competitie en te genieten van de remonte, die na de winterstop is ingezet.

Opstelling SV Deurne: Strijbosch, Y Veeneman, L Veeneman, Louwers, Kuijpers( Steeghs ), vd Heuvel, v d Steijn ( Mattheij ), Groen, El Idrissi ( Geven ), vd Werf, Swinkels ( Schaefer)

Laatste nieuws