Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Knap terugvechtend sv Deurne moet zich met een pun …

Knap terug vechtend sv Deurne moet zich met een punt tevreden stellen

De competitie begint in een beslissende fase te komen en dat heeft zijn weerslag op uitslagen en wedstrijdverloop. Zo ook vanmiddag, waar sv Deurne zich met een drie punter een geweldige dienst had kunnen bewijzen….. Want sprong de wedstrijd twee weken geleden meteen in de start stand ( na twee doelpunten in vijf minuten ), vanmiddag tegen het stugge De Ster kwam alles maar langzaam op gang. Sv Deurne speelde in een te laag tempo om werkelijk gevaarlijk te worden en De Ster loerde uitsluitend op counter mogelijkheden, de eerste kwam na 18 minuten na een foutje op het sv Deurne middenveld. Gelukkig was deze (nog ) niet succesvol, maar in de 26e minuut was het eigenlijk uit het niets wel raak en nam De Ster met 0-1 de leiding. Hoewel moeizaam maar de mannen van coach Frank Teeuwen bleven het proberen, dit leidde in de 41 e minuut tot een vrije trap op de rand zestien. Deze vrije trap werd verrassend en laag, hard ingeschoten door Gert Swinkels, keeper Koolen had moeite de bal onder controle te krijgen en spits Stefan van der Werf was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen : 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet heel erg, sv Deurne heeft een overwicht en De Ster loert op een counterkans en jawel hoor in de 52e minuut wist De Ster aanvaller Paterek ongehinderd in de zestien de 1-2 binnen te koppen. Hierdoor moest de thuisclub weer in de achtervolging, coach Teeuwen bracht met Mark Louwers en Redwan El Idrissi twee verse krachten binnen , dit gaf meteen aanvallende impulsen en na vijf minuten wist Finn van der Steijn met een kiezelhard schot binnen de zestien de 2-2 te laten aan tekenen. Het thuis publiek ging er voor zitten, want nu zou het gaan gebeuren…., maar toch was het weer De Ster dat via enkele corners gevaarlijk werd en in de 69 e minuut moest links back Mark Kuijpers zelfs op de doellijn redding brengen om een nieuwe achterstand te verhinderen. Maar sv Deurne kreeg momentum en dit resulteerde in de 74e minuut tot het mooiste doelpunt van de dag, toen Stefan van der Werf een rush vanaf het middenveld besloot met een prachtige schuiver in de hoek , kansloos voor de doelman en voor het eerst deze middag een voorsprong : 3-2. Hoe spijtig ook, maar lang konden de mannen van Frank hiervan niet genieten, want nauwelijks twee minuten later was het alweer gelijk 3-3.

Voorafgaand aan deze gelijkmaker ontstond een onoverzichtelijke situatie voor het doel van sv Deurne, uit een volgens grensrechter Thijs Wismans buitenspel situatie , werd de bal hard ingeschoten en op de doellijn ( of erover ? ) met hands van Finn van der Steijn gepareerd. De scheidsrechter, die overigens uitstekend floot, negeerde het vlag signaal van de grens rechter, vond dat de ingeschoten bal niet de doellijn gepasseerd was en kwam tot de meest zware beslissing , strafschop voor De Ster en rood voor Finn, die hierdoor de komende derby tegen ZSV moet missen… De strafschop werd overigens onberispelijk binnen geschoten , waardoor sv Deurne met slechts een puntje beteuterd achterbleef en in de komende weken, te beginnen met de derby tegen ZSV aanstaande zaterdag, nog volop aan de bak moet in de strijd tegen degradatie.

De opstelling sv Deurne : Strijbosch, v der Heijden ( Louwers ), Y Veeneman, L Veeneman, Kuijpers, Groen, van der Steijn, vd Heuvel, Matheij ( El Idrissi ), van der Werf en Swinkels.

Laatste nieuws