Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sportclub Susteren is SV Deurne duidelijk de baas …

Sportclub Susteren is sv Deurne duidelijk de baas in slotduel: 4-1

Op een zonovergoten sportpark in Susteren begonnen beide teams aan hun laatste competitie wedstrijd van dit seizoen, beide zonder degradatie zorgen en beide nog een heel kleine kans op de derde periode titel. Maar niemand die daarom maalde en zo begon de wedstrijd ook….., terwijl sv Deurne veruit het meeste balbezit had, kreeg de thuisclub in het eerste half uur de beste kansen en verzilverde die ook, doordat aanvaller Bart Dings de 1-0 en de 2-0 mocht laten aan tekenen. Hier konden de mannen van coach Frank Teeuwen, die vanmiddag de echte scherpte misten, slechts een afgekeurde treffer en een knal op de lat tegenover stellen en daardoor  was de wedstrijd bij de rust eigenlijk al gespeeld.  Na de rust kwam Mark Kuijpers linksback Siem Nijssen vervangen en zetten de Deurnenaren nog wel even een extra tandje bij, maar het bleef bij kansen voor Dennis, Stefan en  Gert , maar zonder doelpunten. Inmiddels kon de thuisclub heerlijk relaxed vanuit de counter spelen en slechts prima reddingen van Peter Strijbosch verhinderden vooralsnog een hogere voorsprong. Dit veranderde in de 63e minuut, toen spits Jip Vergoossen opnieuw in een wagenwijd gat dook en ditmaal Peter kansloos liet : 3-0…. Inmiddels sijpelde ook het nieuws door dat door ontwikkelingen op andere velden ( uitslagen en een gestaakte wedstrijd ), plotseling Sportclub Susteren wel uitzicht kreeg op de derde periode titel en dus recht op de nacompetitie ( maar ditmaal voor promotie naar de vierde divisie ).

Veel veranderde dit niet aan het wedstrijdbeeld, ook niet toen Stefan van der Werf na ettelijke mislukte pogingen “zijn “verdiende doelpunt kreeg, wat hem mogelijk de ED titel topscorer eerste klasse kan opleveren. Het was in de 70 e minuut dat hij bij een goed opgezette aanval door het midden, de bal op een presenteerblaadje van Gert Swinkels toegespeeld kreeg en deze langs doelman Crommentuijn kon schuiven : 3-1. Beide ploegen waren inmiddels volop aan het wisselen, waarbij sv Deurne, Giel Knijnenburg, Sam Schaefer, Finn van der Steijn en Daan Knijnenburg bracht , allen om wat laatste minuten te maken. Dit zelfde gebeurde bij Susteren, en toen Bart Dings zijn derde mocht maken en de thuisclub op een comfortabele 4-1 voorsprong zette, was de wedstrijd al lang en breed gespeeld en waren vooral de gasten blij dat de negentig minuten vol waren.

Hiermee kwam er een wat teleurstellend einde aan de competitie, maar de trots over de remonte in de tweede seizoenshelft overheerst natuurlijk en kunnen we ons nu na een verdiende vakantie weer op een volgende competitie in de eerste klasse verheugen, hopelijk met wat meer “Brabantse “inbreng , maar dat zullen de promotie – en degradatie wedstrijden in de komende weken duidelijk moeten maken.

Opstelling sv Deurne : Strijbosch, L Veeneman, Y Veeneman, Louwers, Nijssen, Mattheij, Groen, vd Heuvel, Swinkels, van der Werf , El Idrissi. Invalbeurten voor Kuijpers, G Knijnenburg, D Knijnenburg, vd Steijn en Schaefer.

 

Laatste nieuws