Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne behaalt eclatante uit overwinning bij SV …

SV Deurne behaalt eclatante uit overwinning bij SV Someren: 2-5

Op een koud en winderig sportpark de Potacker in Someren zette SV Deurne het vorige week ingezette herstel voort met een prima en verdiende overwinning op middenmoter SV Someren. 

Sterke start voor SV Someren


Daar zag het in de eerste helft niet naar uit, want het was de thuisclub dat vanaf het begin de touwtjes in handen nam en aanval op aanval op het vijandige doel produceerde. Dit resulteerde in de vijfde minuut al in een doelpunt toen aanvalsleider Koen de Louw na een corner onberispelijk binnen knikte, 1-0 voor de thuisclub. Toen vervolgens in de 12e minuut een aanval van de doellijn gered moest worden en doelman Peter Strijbosch in de 30e minuut handelend moest optreden bij een 1 op 1 situatie was het duidelijk dat SV Deurne moest buigen, maar… niet brak. Vanaf het half uur kwamen er steeds meer tegenstoten van SV Deurne voornamelijk via Job Steeghs en Gert Swinkels, maar tot doelpunten leidde dit vooralsnog niet. Dit tot de 41e minuut toen Joris van de Heuvel vanaf het middenveld de bal voor zich zelf vrijmaakte en op karakteristieke wijze, laag en droog, binnen knalde : 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt, na een helft die vooral door de thuisclub gedomineerd werd.


Vier doelpunten voor SV Deurne in tweede helft


Hoe anders de tweede helft, want meteen na het begin werd Stefan van der Werf ingebracht en het is werkelijk verwonderlijk wat dit met het team van coach Teeuwen deed… Niet alleen straalt hij vertrouwen uit, maar het hele team voelt zich comfortabeler, dit leidde al in de 51e minuut tot de 1-2 toen Gert Swinkels vanaf links onberispelijk binnen schoot. Zelfs de snelle gelijkmaker twee minuten later door Luc Bouwmans bracht SV Deurne niet van de wijs, want voor het uur was het weer uitblinker en “man of the match ” Joris van den Heuvel, die op aangeven van Stefan, de op dat moment verdiende 2-3 binnenknalde. Wat een weelde voor SV Deurne, drie doelpunten en het gehele elftal, maar met name het middenveld Groen -van der Steijn-v d Heuvel ging heerlijk draaien en combineren. Eigenlijk had SV Someren daar niets meer tegenover te zetten, hoewel een kopbal in de 77e minuut maar net over ging.


Als kers op de taart


Op zich was het geen wonder, maar wel fijn voor het talrijk opgekomen SV Deurne publiek, dat de voetbalshow verder ging en nog tot twee doelpunten leidde. In de 85e minuut eerst een kopstoot van Job, een geblokt schot van Stefan en vervolgens een rake knal van Job Steeghs: 2-4. Het toetje kwam in de 92e minuut toen Finn van der Steijn na een heerlijke panna op links , de bal panklaar legde voor “verlosser” Stefan van der Werf die met 2-5 zijn eerste competitiedoelpunt kon maken. Hiermee is de tweede competitie overwinning binnen en kunnen we ons opmaken voor de laatste wedstrijd voor de winterstop volgende week thuis tegen EFC uit Eersel. De doelpunten en het spel in de tweede helft geeft iedereen van SV Deurne een goed gevoel en zelfvertrouwen.


SV Deurne opstelling: Strijbosch, Plas, vd Heijden, Nijssen ( vd Werf ), Kuijpers, Groen, van der Steijn, vd Heuvel, Mattheij ( Knijnenburg ), Swinkels, Steeghs.

Laatste nieuws