Close this search box.
SV Deurne en ZSV schieten weinig op met een punt i …

SV Deurne en ZSV schieten beiden weinig op met één punt in spannende derby

De creatieve geesten uit beide kampen hadden er alles aan gedaan om een geweldige sfeer te creëren voor deze wellicht (voorlopig) laatste Kranenmortelderby. Drie punten was vooraf de inzet, die voor beide ploegen noodzakelijk was. Voor ZSV om de laatste strohalm te grijpen tegen degradatie en voor Deurne om een beetje lucht te krijgen ter voorkoming van de nacompetitie.

Het ruim duizendkoppig publiek kreeg een goede en spannende wedstrijd voorgeschoteld, waarin van alles gebeurde.

Deurne was zeker de eerste helft de beter voetballende ploeg en creëerde over de hele wedstrijd gezien de meeste kansen. ZSV zette daar een onverzettelijk werklust tegenover, was regelmatig dreigend en wist uit twee kansen één keer te scoren.

Het eerste kwartier schoot Deurne uit de startblokken met twee enorme kansen voor Gert Swinkels na prima door hem zelf opgezette aanvallen over links. Zijn eerste inzet ging via de binnenkant van de paal terug het veld in en bij de tweede mogelijkheid stuitte hij op keeper Leon Thijs van ZSV.  Diezelfde Thijs ging in minuut negen in de fout toen hij een diepe bal van Deurne foutief taxeerde en Stefan van der Werf in staat stelde eenvoudig te scoren 0-1. Daarna werd Deurne nog twee keer gevaarlijk uit corners, totdat ZSV in de 18e minuut een eerste kansje kreeg, gevolgd door een vrije trap die rakelings voor het doel langs ging. Het tweede deel van de eerste helft was wat rommeliger en feller, hetgeen leidde tot twee donkergele kaarten voor Jordi van der Heijden van ZSV en voor Yuri Veeneman van SV Deurne. ZSV kreeg nog enkele vrije trappen rond het strafschopgebied zonder daaruit echt tot kansen te komen en Deurne had nog een veelbelovende aanval door het midden via Joris van den Heuvel en Giel Knijnenburg, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Kort na de rust had SV Deurne de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen van der Werf op randje buitenspel alleen op de keeper door mocht gaan, deze wilde omspelen, daarbij een klein zetje kreeg, waardoor hij de bal net niet meer op goal kon schieten. Het was te weinig voor een penalty aldus de goed leidende scheidsrechter van Daal. Vlak daarna een vrije trap op 20 meter voor de goal, die door Luuk Veeneman net over werd geschoten. Ook Thijs Matheij schoot na een goede individuele actie net over. In de 54e minuut kwam ZSV langszij toen een vrije trap vanaf links bij de 2e paal snoeihard werd binnengekopt door de inkomende Stan van Helmond 1-1. Nauwelijks een paar minuten later kreeg Thijs Meulendijks de kans om ZSV op voorsprong te schieten, maar zijn inzet belandde op de bovenkant van de lat. Daarna was het weer Deurne dat aandrong en een goede aanval opnieuw door Matheij net over het doel werd geschoten. Diezelfde Matheij kreeg in de 67e minuut de kans om Deurne opnieuw op voorsprong te zetten toen hij een prima actie over links van Stefan van der Werf, gevolgd door een perfecte voorzet bij de tweede paal vanaf een meter of vier toch nog tegen de paal wist te schieten en de rebound door een ZSV- verdediger kon worden weggewerkt.

In de 77e minuut kwam Jasper Aarts de moegestreden Giel Knijnenburg vervangen en bracht met zijn acties regelmatig gevaar, waarbij hij de pech had dat zijn inzet na een corner vlak voor tijd op de lijn werd geblokt. Omdat bij een duel op de achterlijn tussen Ruud van de Vrande en Thijs Matheij beide kemphanen bij elkaar verhaal gingen halen kon de scheidsrechter niet anders doen dan beide heren geel te geven. Voor van de Vrande was dat de tweede gele prent, zodat hij kon vertrekken en Deurne nog een kwartiertje met een man meer kwam te staan. Opvallend genoeg wist ZSV met een man minder beter druk te krijgen op de aanvalsopbouw van SV Deurne, zodat te veel de lange bal gespeeld moest worden. Thijs van der Heijden en Sam Schaefer kwamen in de 82e minuut de niet meer helemaal fitte Yuri Veenman en Mark Kuijpers vervangen en het laatste wapenfeit was voor Luuk Veeneman met een lange rush over rechts, maar zijn schot ging voorlangs.

Beide teams gingen met een puntje niet helemaal tevreden van het veld af, maar ZSV koesterde de gedacht dat de derby in elk geval niet verloren was en Deurne moest het ene punt omarmen in de hoop dat dit aan het einde van de rit toch belangrijk zal zijn.

Zoals trainer Frank Teeuwen zei “er volgen nog vier finales, te beginnen zondag a.s. thuis tegen het in goeden doen zijnde Someren. Dat kan een mooie en interessante pot worden, waarbij ieders support van harte welkom is.

Opstelling Deurne: Strijbosch- Y. Veeneman- L. Veeneman 82 ’van der Heijden)- M. Louwers- M.Kuijpers( 82’ Schaefer)- van den Heuvel- Groen- G. Knijnenburg (77’ Aarts)- Matheij- van der Werf- Swinkels.

Kees Brood