Search
Close this search box.
Zoeken
SV Deurne kan winst net niet over de streep trekke …

SV Deurne kan winst net niet over de streep trekken in aantrekkelijke wedstrijd bij Valkenswaard

Deurne wist, dat deze middag een pittige kluif op het programma stond tegen de op een gedeelde tweede plaats staande promovendus Valkenswaard. De start was uitermate ongelukkig, toen in de eerste minuut een terugspeelbal op keeper Jorg van Deursen door hem tegen Jordi van Meurs werd geschoten en de bal het doel in rolde 1-0.

Deurne kwam direct na deze tegenslag knap terug in de wedstrijd en pakte het initiatief op het middelveld. Toch was het Valkenswaard, dat in de 11e minuut bijna op 2-0 kwam, maar ditmaal pareerde Jorg een één op één situatie met een knappe reflex. De tegenaanval bracht de bal na een panna van Finn van der Steijn  bij Gert Swinkels, die Stefan van der Werf met een mooi steekpassje bediende, waarna de spits de keeper omspeelde en de 1-1 tegen de touwen schoof.

Deurne bleef daarna de betere ploeg en kreeg kansen om op voorsprong te komen na goed opgezette aanvallen, meestal via Dennis Groen en Joris van den Heuvel. Finn van der Steijn was nog het dichtste bij een doelpunt toen hij een voorzet vanaf rechts tegen de kruising knalde. Ook Stefan van der Werf zag een paar mogelijkheden door de keeper gestopt worden of net niet in het doel verdwijnen.

In de tweede helft schakelde Valkenswaard een tandje bij en waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Een scrimmage voor het doel van Deurne liep maar net goed af en een prima voorzet van Thijs Matheij werd door Stefan diagonaal maar net naast geschoten. Ook Dennis zag een schot uit de 2e lijn net naast de verkeerde kant van de paal belanden. In de 72e minuut was het Finn, die over links doorkwam en goed aflegde op Stefan, die de goalie van Valkenswaard opnieuw met een droge knal in de linker benedenhoek wist te verschalken 1-2. Kort daarna ontstond een opstootje in deze overigens sportieve wedstrijd toen Gert Swinkels flink werd aangepakt en Thijs verhaal ging halen bij de boosdoener. Dit leidde uiteindelijk tot het geblesseerd uitvallen van Gert en drie gele kaarten. Rens Joosten kwam Gert vervangen. De organisatie was even niet helemaal op orde en Valkenswaard profiteerde direct via Jordi van Leer, die over links doorkwam en voor een enorme scrimmage in het vijf meter gebied zorgde, waarbij het een paar keer leek dat de Deurnese verdedigers de bal weg konden werken, maar uiteindelijk was het goaltjesdief van Brussel die de bal voor zijn voeten kreeg en deze in het doel frommelde 2-2. Valkenswaard drong aan en wist een paar corners af te dwingen zonder tot echte kansen te komen. Deurne brak via Finn nog een keer razendsnel uit, maar de aanvoerder van Valkenswaard, Thom van de Donk, haalde hem van achteren onderuit en mocht in blessuretijd met rood vertrekken. Dat was tevens het laatste wapenfeit van een enerverende middag op een koud Sportpark den Dries. Beide partijen konden zich dan ook vinden in een gelijkspel. SV Deurne- trainer Frank Teeuwen vatte het kort samen: “Goed de rug gerecht na een vervelende start. Met goed spel en prachtige doelpunten de wedstrijd naar ons toe getrokken, maar helaas geen ultieme beloning met een overwinning”.

Door de uitslagen van vandaag blijft Deurne op de 7e plaats staan, volgende week volgt op sportpark De Kranenmortel de derby tegen SV Someren (aanvang 14.00 uur), waarna de winterstop begint en we op 21 januari 2024 de competitie hervatten.

 

Opstelling Deurne: van Deursen- Plas- L. Veeneman- Louwers- van der Meer- van den Heuvel- Groen- van der Steijn- Matheij- van der Werf- Swinkels (77’ Joosten).

Laatste nieuws