Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne leidt onverdiende nederlaag tegen Sportc …

SV Deurne leidt onverdiende nederlaag tegen Sportclub Susteren

Vandaag stond op het programma de wedstrijd van de dit seizoen best presterende thuisclub tegen de beste uitploeg. Het pleit werd voor Deurne wat ongelukkig beslist in het voordeel van Sportclub Susteren, dat daarmee de 2e plaats in de rangschikking wist terug te veroveren. Deurne deed, mede door de resultaten van de andere wedstrijden, slechte zaken in de middenmoot van de 1e Klasse F. Deurne moest aantreden zonder de geblesseerde Mark Louwers en Finn van der Steijn en miste ook Quincy Plas die twee weken afwezig is. Willem van der Meer, terug van een blessure vulde de linksbackpositie in en Thijs van der Heijden was de rechtervleugelverdediger.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd had Deurne weinig in te brengen tegen een sterk startend Susteren, dat al in de 10e minuut op 0-1 kwam na een goede aanval via hun linkerflank en een spits, die na een goede kapbeweging de verre hoek wist te vinden. Toch had Deurne een minuut ervoor een mogelijkheid toen bij een diepe bal Stefan van der Werf net een pas tekort kwam om de uitgelopen doelman te kunnen passeren. Daarna hielden de gasten de druk er goed op en hadden elke 2e bal. Toch lukte het Deurne om geleidelijk het initiatief van Susteren over te nemen en kwam het regelmatig tot goede combinaties. De eerste echte goede kans was opnieuw voor Van der Werf, die vanuit een lastige positie een prima schot op de doelman van Susteren afvuurde, maar deze pareerde vakkundig. Uit de tegenstoot was er opnieuw een mogelijkheid voor Susteren, maar nu redde Peter Strijbosch bekwaam.

In de 36e minuut was het Rens Joosten, die met een schitterende beweging twee man het bos in stuurde en alleen voor de keeper kwam. Helaas was zijn geplaatste schot net te zacht, waardoor de keeper wederom kon redden. Nauwelijks een minuut later dwong Deurne een vrije trap af op een meter of twintig van het doel, maar Luuk Veeneman mikte net naast. Het spel bleef op en neer golven in de laatste fase van de eerste helft, met nog een kans voor Susteren, die Strijbosch wederom goed onschadelijk maakte en een hard schot van Gert Swinkels, nadat hij zichzelf met een mooie actie had vrijgespeeld. De doelman wist weer niet van wijken en de losgelaten bal kwam niet voor de voet van een speler van de thuisclub.

In de eerste fase na rust was Deurne heer en meester en had het al in de 46e minuut gelijk kunnen komen na een corner, waarna de bal tot drie keer toe werd ingeschoten, maar helaas niet in het netje belandde. Twee minuten later was er een dot van een kans voor Van der Werf, die na een schitterende actie van Joosten, de bal in het lege doel wilde krullen, maar zijn inzet via de binnenkant van de paal miraculeus weer uit het doel zag komen. Thijs Matheij kopte nog een corner in handen van de doelman. In de 58e minuut was het Susteren dat tegen de verhouding in via een lucky goal op 0-2 kwam. Een min of meer mislukt en slap schot werd op de vijfmeterlijn ongelukkig door Luuk Veeneman met de knie van richting veranderd en hobbelde over de lijn, waar Strijbosch dacht de bal in de andere hoek maar op te hoeven pakken. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld en volgde er een kwartiertje met een middenveldspel. Susteren zakte in en liet Deurne komen, maar gevaar werd er niet gesticht. Dat veranderde in de 82e minuut toen Dennis Groen op de rand van zestien aan mocht leggen voor een vrije trap en deze fenomenaal in de rechterbovenhoek knalde 1-2. Er was weer hoop bij de Deurne-aanhang. Deze leek een minuut later vervlogen, toen Susteren na een counter erg gemakkelijk een penalty kreeg van de overigens goed leidende scheidsrechter Felix uit Alblasserdam. De veroorzaker Peter Strijbosch wist de penalty van aanvoerder Schmitz uit de linkerhoek te ranselen en hield daarmee de hoop op een verdiend gelijkspel in leven. Deurne kreeg na een actie over links van Bram van Berlo via eerst Van der Werf en daarna Matheij goede mogelijkheden op de gelijkmaker en ook in de blessuretijd was er nog een scrimmage voor het doel van Susteren, waar geen van de Deurne-spelers de voet goed tegenaan kon krijgen. Ook Susteren was nog twee keer gevaarlijk bij counters, mede omdat Deurne alles op de aanval gooide. Uiteindelijk bleek het eerste kwartier na rust bepalend voor de einduitslag en daarmee was Sportclub Susteren erg blij en heerste bij SV Deurne toch wel teleurstelling, het zat niet mee vandaag.

Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen De Ster in Stein, maar wellicht zit het dan mee en kunnen de mannen van Frank Teeuwen daar een resultaat mee naar Deurne nemen.

Opstelling: Strijbosch- van der Heijden (Aarts)- Y. Veeneman- L. Veeneman- van der Meer (G. Knijnenburg)- van den Heuvel- Groen- Matheij- Swinkels – van der Werf- Joosten (van Berlo)

Laatste nieuws