Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne neemt punt mee uit Nuth na moeizame weds …

SV Deurne neemt punt mee uit Nuth na moeizame wedstrijd tegen RKSV Minor 1-1

Bij Deurne was Luuk Veeneman terug na een blessure en datzelfde gold voor Quincy Plas, die op de bank begon. Giel Knijnenburg startte rechts voorin, waardoor Sam Schaefer op de bank bleef.

Deurne begon wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd, waardoor onnodig balverlies op het middenveld direct tot twee goede kansen voor Minor leidde, de eerste kans werd net voorlangs geschoten, bij de tweede redde Peter Strijbosch subliem. De eerste aanvallende wapenfeiten van Deurne lieten op zich wachten tot de 13e minuut met schoten van Stefan van der Werf en Joris van den Heuvel. Minor speelde aan de bal verzorgd voetbal en was dreigender. Dat leidde tot een paar vrije trappen rondom de zestien, maar zonder succes.

 

Na ruim een half uur was er een levensgrote kans voor Minor na een voorzet van rechts die precies voor de voeten van de spits viel, gelukkig voor Deurne schoot deze de vrije bal ruim naast het doel. De grootste kans voor Deurne viel te noteren in de 40e minuut, toen Joris van den Heuvel Giel Knijnenburg vrij voor de keeper wist te zetten, die helaas te onrustig inschoot en de bal over het doel zag vliegen.

 

In de 2e helft hetzelfde wedstrijdbeeld met veel ongevaarlijke afstandsschoten van Minor. Deurne zette daar een goed schot van Luuk Veeneman tegenover, dat door een verdediger werd geblokt en een scherpe voorzet vanaf links die door diezelfde Luuk net niet kon worden bereikt. Thijs Matheij en Quincy Plas waren inmiddels Giel Knijnenburg en Thijs van der Heijden komen vervangen. Na een inspeelfout op het middenveld kreeg Minor in de 75e minuut opnieuw een uitstekende kans, maar ook deze keer wist Peter Strijbosch met een katachtige reflex zijn doel schoon te houden. Kort daarna legde Deurne een mooie aanval over veel schijven op de mat, waarbij uiteindelijk Dennis Groen de bal scherp indraaide op het hoofd van Stefan van der Werf. Nu was het de keeper van Minor, die de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de bovenhoek wist te tikken.

 

De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat in minuut 85 een aanval van Minor over links breed werd gelegd en op de rand van de zestien hard werd ingeschoten. Peter Strijbosch kon de bal wel tegenhouden, maar de rebound viel voor de voeten van een van de Minor spelers, die met dit buitenkansje (randje buitenspel) wel raad wist. Nauwelijks een minuut later was het alweer 1-1, toen de net ingevallen Finn van der Steijn een goede actie over links van Gert Swinkels prima in de rechterbenedenhoek schoot. De keeper kon de bal wel redden, maar deed dit ruim achter de doellijn, zodat de goed leidende scheidsrechter Meijers de goal goedkeurde.

 

In de slotminuut had Finn van der Steijn de winnende nog op zijn schoen, opnieuw na aangeven van Gert Swinkels, maar zijn schot was te haastig en zeilde over de goal. Het zou mooi geweest zijn, maar ook te veel van het goede. Beide partijen konden leven met het gelijke spel. Volgende week is kampioenskandidaat Wittenhorst de tegenstander op sportpark De Kranenmortel.

 

Opstelling SV Deurne: Strijbosch-van der Heijden(Plas)-Y. Veeneman-Louwers-Kuijpers-l. Veeneman(van der Steijn)-van den Heuvel-Groen-G. Knijnenburg(Matheij)-van der Werf-Swinkels.

Laatste nieuws