Zoeken
SV Deurne op waarde geklopt in openingsduel tegen …

SV Deurne op waarde geklopt in openingsduel tegen Mierlo Hout : 4-2

Op een zonovergoten sportpark van Mierlo Hout hadden de bezoekers het vanaf de eerste minuut moeilijk tegen een onstuimig startend MH dat met een ijzersterke as Den Ouden, Lammers en Lilisang en uitblinker Thom Meeuwsen in feite sv Deurne overrompelden. Dit resulteerde al in de 8e minuut in een openingsdoelpunt van D Deelen, die een voorzet van rechts onberispelijk inkopte en toen nog geen minuut later een afschuwelijk misverstand tussen Quincy Plas en Peter Strijbosch, gemakkelijk door Jasper Lalisang kon worden afgestraft door de 2-0 binnen te schuiven, was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld….De thuisclub beheerste de wedstrijd , kreeg nog twee prima kansen rond de twintigste minuut, maar gelukkig kon J vd Heuvel op de doellijn de eerste kans keren en belandde de tweede kans op de lat boven Peter Strijbosch zodat de voorsprong niet nog groter werd. sv Deurne zette er aanvallend in de eerste helft weinig tegenover, want meer dan een ziedend schot van Dennis Groen dat net naast ging en een aanvallende actie van Gert Swinkels , welke in de zestien smoorde, kwamen de mannen van coach Teeuwen niet. Het was in feite een wonder dat de rust stand slechts 2-0 was.

 Na de thee bleek sv Deurne ook nog Mark Louwers vanwege een blessure te moeten wisselen en kwam debutant Willem van der Meer in het veld, dit vereiste wat omzettingen in de achterhoede doordat Yuri naar het centrum verhuisde en Quincy op rechts kwam te spelen. Gelukkig kwam sv Deurne wat beter en vooral agressiever voor de dag en kwamen we wat meer op de helft van MH te spelen, toch was de eerste kans in de 49e minuut weer voor de thuisclub , maar via de onderkant lat ketste een schot van Meeuwsen weer terug het veld in. Toen was het eindelijk  tijd voor de bezoekers ,want na een prima aanval  in de 58 e minuut via Quincy en een steekpas van Gert  , belandde de bal bij Finn van der Steijn , die beheerst afrondde : 2-1. sv Deurne ging erin geloven, kreeg een kans via Stefan van der Werf, maar tot een gelijkmaker kwam het niet, erger nog in de 64e minuut was het J Rooijakkers , die een scherpe voorzet van rechts bij de eerste paal kon binnen tikken en de thuisclub opnieuw de voorsprong op een marge  van twee bracht : 3-1. Maar sv Deurne gaf niet op en reeds drie minuten later bracht Stefan met een heerlijke breedtepass Thijs Matheij alleen voor doel en die had uiteraard geen moeite om te scoren : 3-2. Het talrijk mee gekomen Deurnese publiek ging er eens voor zitten, want wellicht toch nog een gelijkmaker ondanks het overwicht van de thuisclub. Coach Frank Teeuwen wisselde offensief met Bram van Berlo en Jasper Aarts en jawel hoor , een prima kans in de 79 e minuut voor de bezoekers. Het was Stefan die de bal meekreeg in de zestien, maar in plaats van zelf te schieten , legde hij ( weer ) breed op Thijs , die nu vanuit een moeilijke hoek naast knalde. Hierdoor geen gelijkmaker en toen ook nog Thom Meeuwsen in de 89e minuut een naar buitenspel riekende aanval tot 4-2 mocht afronden, gingen de kopjes van de gasten hangen en was de eerste nederlaag een feit. Gezien het spelbeeld terecht , maar de remonte in de tweede helft geeft toch weer perspectief voor de eerste thuiswedstrijd tegen SSH Herten aanstaande zondag 8 oktober.

Opstelling sv Deurne : Strijbosch, Plas ( Aarts ), L Veeneman, Louwers ( vd Meer Y Veeneman ( v Berlo ), Groen, Matheij, vd Steijn, vd Heuvel, Swinkels , van der Werf.

Laatste nieuws