Zoeken
sv Deurne pakt in extremis de volle buit tegen de …

sv Deurne pakt in extremis de volle buit tegen de Ster uit Stein : 1-0

Op een herfstachtig sportpark de Kranenmortel namen de bezoekers uit Stein vanaf het begin het initiatief en dwongen met prima combinatie spel sv Deurne tot louter verdedigen. Veel kansen leverde het aanvankelijk niet op, sterker nog het was sv Deurne dat via Stefan van der Werf al in de 10 e minuut een beste kans kreeg, maar zijn inzet ging nipt naast. Na een kwartier kwamen er steeds meer kansen voor De Ster, meestal uitgespeeld via de uitblinker van vanmiddag nummer 11, Giel Piereij , maar gelukkig wist de boomlange spits Frank Kamps het Deurnese net niet te vinden , mede door prima reddingen van doelman Peter Strijbosch en ook dat moet worden gezegd stonden paal en lat een verdiende voorsprong in de weg. Na een half uur kwam de thuisclub toch wat beter in het spel en dit leidde tot kansjes in 34 e en 38e  minuut en nog tot een levens grote kans voor Stefan in de 42e minuut, helaas knalde hij, vrijstaand in de zestien, de bal rechts voorlangs. Dat de teams met 0-0 gingen rusten , was een net zo,n groot mirakel als dat in de eredivisie de topper PSV- AJAX 1-2 stond…., De Ster de betere ploeg en sv Deurne de betere kansen.

Eigenlijk was dit in de tweede helft niet anders, want Uw verslaggever noteerde in de 56e, 68e,70 e en 76e kansen voor de bezoekers die steeds met hoge ballen in de zestien voor gevaar zorgden en  sv Deurne zette hier slechts een kans voor Finn van der Steijn in de 50 e minuut tegenover, maar in deze wedstrijden gold de theorie over “expected goals ” niet, want de stand bleef op 0-0 steken. Na 75 minuten ging coach Frank Teeuwen  wisselen en bracht frisse benen via Jasper Aarts en Rens Joosten, voornamelijk om de gelijke stand over de streep te trekken .Dit leek lange tijd te gaan lukken, maar toen iedereen zich met een gelijkspel leek te verzoenen, gebeurde dat wat voetbal zo aantrekkelijk en onvoorspelbaar maakt. In de 95 e minuut mocht sv Deurne vanaf links een corner nemen, deze werd door Stefan ingekopt , maar op de doellijn van De Ster gered, de bal kwam echter op de rand van de zestien voor de voeten van Gert Swinkels, die kiezelhard via een melee van spelers binnenknalde : 1-0 voor de thuisclub. Grote vreugde bij de mannen van Frank Teeuwen en teleurstelling bij de bezoekers, waarbij scheidsrechter van der Heyden nog voor een smetje op de wedstrijd zorgde , door Dennis Groen met 2x geel voor tijdrekken ( in minuut 96 ! ) en commentaar , naar de kleedkamer te sturen….. Hierdoor is Dennis voor de volgende wedstrijd  uit tegen Chevremont geschorst. Maar gelukkig met 6 punten uit 4 wedstrijden en met  plaats 9 komt de middenmoot in zicht.

De opstelling : Strijbosch, Y Veeneman, L Veeneman,  Louwers, vd Meer,vd Heuvel, Groen , van der Steijn ( Aarts ), vd Heuvel, Matheij ( Joosten ), van der Werf en Swinkels.

Laatste nieuws