Close this search box.
Verjongd SV Deurne strijdend naar late gelijkmaker

Daar waar menig supporter de moed wellicht al opgegeven had werd de strijdlust van SV Deurne in de 98e minuut alsnog beloond met de gelijkmaker. Een wedstrijd waarin de gasten tot tweemaal op voorsprong kwamen en waarin de thuisploeg door slordig spel moeite had om de wedstrijd onder controle te krijgen.

De wedstrijd was pas vier minuten onderweg toen Minor door een kopbal van Tsylik uit een hoekschop de leiding nam. Daarmee werd Jorg, die verder een zeer verdienstelijk competitie debuut kende als vervanger van de geblesseerde Peter Strijbosch, al vroeg geklopt.
Een vervelend begin van de wedstrijd voor de thuisploeg, maar een schot op de lat van Gert Swinkels was wel meteen de opmaak naar een sterkere fase. Niet veel later kreeg spits Stefan van der Werf een goede kopkans uit een hoekschop, maar zijn inzet ging vlak over het doel.
De derde kans werd wel benut. Een prachtige aanval die begon bij Luuk Veeneman kwam via Stefan bij de diepgaande Van der Steijn terecht. Hij zag de keeper op zich af komen en besloot de bal breed te leggen op de instormende Thijs Matheij die wel raad wist met deze mogelijkheid, 1-1.
Deurne bleef in die fase de bovenliggende partij maar in de laatste tien minuten van de eerste helft draaide dat spelbeeld. Het werd slordig en onrustig en in een omschakelmoment kreeg Minor een goede mogelijkheid maar deze werd sterk gepareerd door de goed uitkomende Van Deursen. Vlak voor rust scoorden de Limburgers alsnog. Een vrije trap werd laag voor het doel gegeven en hobbelde voor het doel naar de 2e paal. Alleen Tsylik reageerde attent en maakte zo zijn tweede doelpunt van de middag. Dennis Groen was met een prachtig schot op de lat nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Limburgers gingen met een voorsprong de rust in.

In de rust bleef Willem van der Meer geblesseerd in de kleedkamer achter. Hij werd vervanger door Thijs Vosselman, eerder deze maand 17 jaar geworden, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Aan beide kanten was er weinig rust aan de bal en met name de thuisploeg deed zichzelf hiermee wat te kort. De vrijgekomen ruimtes werden moeilijk benut waardoor het ook niet mogelijk was om de wedstrijd te controleren.
Daardoor waren er kansen aan beide kanten. Zo bracht Jorg op een prachtige manier redding op een afstandschot van aanvoerder Swen Cornelissen en aan de andere kant hadden Stefan, Gert en de ingevallen Rens Joosten mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. De grootste kans tot dat moment was echter voor Minor, maar zij verzuimde zelf om het verlossende derde doelpunt te maken.
Daardoor bleef SV Deurne in de wedstrijd en werd er tot het allerlaatste moment gestreden voor een punt. Daar waar Minor met het vele tijd rekken probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen, kwamen zij hierdoor zelf bedrogen uit. De goed leidende scheidsrechter Verhaag attendeerde meermaals dat alle tijd bijgetrokken zou worden en hij hield zijn woord. Mede daardoor lukte het Deurne om in de 99e minuut de belangrijke 2-2 te scoren. Een verre voorzet werd door Stefan goed verlengd en kwam in het strafschopgebied voor de diepgaande Finn. Die schoot de bal beheerst tegen de touwen en werd bedolven onder zijn blije en opgeluchte ploeggenoten. Daarmee toonde Finn van der Steijn zijn waarde voor de ploeg. In een vrij onopvallend wedstrijd tekende hij hiermee wel voor een assist en een doelpunt.

Door het mindere veldspel en de ongelukkige tegendoelpunten op vervelende momenten mag Deurne tevreden zijn met één punt. De strijdlust van het zeer jonge elftal, met in de eindfase liefst zeven spelers van 20 jaar en jonger, is te prijzen. Laat dit weer een mooie basis zijn voor de laatste twee wedstrijden van kalenderjaar 2023. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen SV Valkenswaard van volgende week.

Opstelling SV Deurne:
Jorg van Deursen, Quincy Plas (Siem Nijssen), Luuk Veeneman, Thijs van der Heijden (Jasper Aarts), Willem van der Meer (Thijs Vosselman), Joris van den Heuvel, Dennis Groen, Finn van der Steijn, Gert Swinkels, Stefan van der Werf en Thijs Matheij (Rens Joosten).