Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing BSV Limburgia/Kamerland 1 – SV D …

Voorbeschouwing BSV Limburgia/Kamerland 1 – SV Deurne 1

Voor ons vaandelteam staat er zondag een verre busrit naar het Limburgse Brunssum op het programma. Ruim 80 kilometer zuidwaarts treffen zij op Sportpark Houserveld met BSV Limburgia/Kamerland een tegenstander die inmiddels voor het vijfde opeenvolgende seizoen uitkomt in de Eerste Klasse. Met oud-prof Jan van Dijk aan het roer beschikken de gastheren al enige tijd over een hoofdtrainer met jarenlange ervaring in het betaalde voetbal, en tevens iemand met een indrukwekkende staat van dienst als voetballer van FC Groningen. Zo mag Van Dijk met bijna 500 gespeelde wedstrijden voor de Trots van het Noorden met recht een clubicoon worden genoemd. Tot vorig seizoen werd hij op technisch vlak bij BSV Limburgia bijgestaan door, andermaal een oud-prof, Regilio Vrede. Als assistent-trainer van Darije Kalezić bij ADO Den Haag keerde Vrede echter voorbije zomer terug in de professionele voetbalwereld.

In tegenstelling tot onze Blauw-Witten speelden de Limburgers al wel een officiële wedstrijd in 2024, zij het in bekerverband. Door een nipte thuisnederlaag tegen tweedeklasser RVU uit Meerssen dolf BSV Limburgia het onderspit en hiermee kwam het bekeravontuur ten einde. In de competitie bevindt de ploeg zich momenteel met 13 punten op een negende plek in de rangschikking. Blikvangers in het elftal van Van Dijk zijn onder andere de technische en behendige aanvallers Marwan Bahaali en Senne Thijssen, met in hun kielzog Finn Derksen. De aanvallende middenvelder, zoon van voormalig profspits Dirk-Jan Derksen, vertoont met zijn scoringsdrift gelijkenissen met het doeltreffende verleden van zijn vader. Met name de manier waarop zijn acht competitiedoelpunten veelal tot stand zijn gekomen, baart opzien. Zo wist Derksen, ondanks zijn niet buitensporige lengte van 175 centimeter, het merendeel van zijn treffers met zijn hoofd te maken. De Deurnese defensie is dus gewaarschuwd.  

Door de winterse omstandigheden werd de hervatting van de competitie voor Deurne met een week uitgesteld. Helaas bleek het kunstgrasveld niet tijdig volledig sneeuw- en ijsvrij te zijn, waardoor de thuiswedstrijd tegen EHC geen doorgang kon vinden. Doordat geen enkele wedstrijd in speelronde 12 werd gespeeld, heeft de KNVB besloten om de volledige speelronde opnieuw in te plannen voor zondag 18 februari. 

Aangezien er na aanstaande zondag tot na de carnaval voor ons vaandelteam geen competitiewedstrijden op het programma staan, is er meer dan voldoende aanleiding om de reis naar Zuid-Limburg te maken en onze Blauw-Witten te supporteren. Het duel in de Oostelijke Mijnstreek wordt gefloten door leidsman Van Daal en start andermaal om 14:30 uur.  

Laatste nieuws