Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing SHH 1 – SV Deurne 1

Voorbeschouwing SHH 1 - SV Deurne 1

Aanstaande zondag staat er voor ons vaandelteam een uitwedstrijd naar het Limburgse Herten op het programma. Op sportpark De Wolfsberg gaan onze Blauw-Witten de strijd aan met Sint Hadrianus Herten, kortweg SHH. In oktober vorig jaar eindigde het treffen in eigen huis in een spectaculaire 7-4 overwinning voor de Deurnenaren en dit is tot nog toe de meest doelpuntrijke wedstrijd van deze competitie gebleken. Met name in de tweede helft kwamen de aanwezige toeschouwers bij tijd en wijle oren en ogen tekort en vielen er maar liefst negen treffers. Spits Stefan van der Werf was die middag met drie doelpunten zoals zo vaak het goudhaantje.

SHH, opgericht in 1940, promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in de historie naar de Eerste Klasse en behaalde in veertien gespeelde wedstrijden evenzoveel punten. Hiermee bezet het elftal van scheidend hoofdtrainer Ruud Peters momenteel een tiende plek in de stand. Om aan het einde van het seizoen de nacompetitie te ontlopen, dient de thuisclub nog minimaal twee plaatsen te stijgen op de ranglijst. Na de winterstop boekten de Limburgers tot op heden wisselende resultaten. Zo werd tegen SV Someren een belangrijke overwinning behaald, en pakte de ploeg op bezoek bij hoogvlieger SV Valkenswaard een verdienstelijk punt. Daarentegen leden de Groen-Witten tegen respectievelijk BSV Limburgia en afgelopen zondag in Heerlen tegen EHC twee ruime nederlagen. Ook strandde de ploeg vorige week tegen tweedeklasser S.V. Laar in de achtste finale van de districtsbeker. Nadat SHH in de blessuretijd langszij kwam, trokken de Weertenaren na het nemen van strafschoppen tenslotte toch aan het langste eind.

Met middenvelder Nicolas Mitchell beschikken de gastheren al jarenlang over een opvallende speler in de selectie. De inmiddels 35-jarige routinier verliet op twintigjarige leeftijd zijn geboorteland Schotland en streek voor zijn werk neer in Roermond. Na zijn komst naar Nederland ging Mitchell bij SHH voetballen en groeide hij in de loop der jaren uit tot een zeer gewaardeerde kracht binnen de club. Een van zijn hoogtepunten bij de Limburgers beleefde Mitchell ongetwijfeld aan het einde van het vorige seizoen. In de finale van de nacompetitie tegen Bekkerveld eiste hij immers hoogstpersoonlijk de hoofdrol op, door kort na zijn invalbeurt met een prachtige afstandsknal in de kruising de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Dit doelpunt vormde uiteindelijk de opmaat voor de latere overwinning en de al eerder aangehaalde historische promotie.

SV Deurne deed voorbije zondag op een drukbezocht sportpark de Kranenmortel aan klantenbinding. In een prachtige wedstrijd werd gedeeld koploper Mierlo-Hout op een ruime nederlaag getrakteerd. Na uitstekende treffers van Joosten en Groen voor rust, schoot Luuk Veeneman het duel halverwege de tweede helft met een fabelachtige vrije trap definitief in het slot. Aanvoerder Matheij maakte daaropvolgend met een vierde treffer de feestvreugde onder de Deurnese aanhang alleen nog maar groter. Niet alleen de belangrijke driepunter, maar ook het zeer goede spel zorgen ervoor dat onze Blauw-Witten met een goed gemoed en bovenal vol vertrouwen afreizen naar Herten.

Leidsman Schelsema heeft de leiding over de ontmoeting in Midden-Limburg en hopelijk zijn er bij het beginsignaal om klokslag 14:30 uur weer de nodige Deurnese supporters langs de kant te bewonderen.

Komt dat zien!

Laatste nieuws