Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing SV Deurne 1 – EHC 1

SV Deurne - EHC Voorbeschouwing

SV Deurne hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen EHC uit het Zuid-Limburgse Hoensbroek. Afgaande op de resultaten uit het verleden zijn de bezoekers doorgaans een lastig te bespelen tegenstander op de Kranenmortel. In slechts een van de laatste drie thuiswedstrijden tegen de Emma Hoensbroek Combinatie was een gelijkspel namelijk het maximale resultaat en de overige twee ontmoetingen eindigden in een nipte nederlaag. Daarbij moet wel worden aangetekend dat beide clubs elkaar de voorbije jaren niet ieder seizoen in competitieverband hebben getroffen. De laatste thuisoverwinning dateert desalniettemin van begin mei 2013. Destijds boekte de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Klaas Wels een spectaculaire 6-0 overwinning. Doelman Tom Grootaers vergreep zich in die wedstrijd al vroeg aan Maarten Vos en kon daaropvolgend met rood inrukken. De toegekende penalty werd door Roy van Lokven niet benut, maar daarna was er voor de gasten geen houden meer aan en eiste een drietal Deurnese jongens die middag de hoofdrol op. Zo was spits Harm van der Steen met drie treffers het goudhaantje, maar waren ook Ronald Joosten en Jan Kuipers achtereenvolgens twee- en eenmaal trefzeker.  

EHC verwierf net als ons vaandelteam tot nog toe zeventien punten en bezet daarmee momenteel de zesde plek op de ranglijst. Met een gelijkspel in de Parkstad-derby tegen BSV Limburgia ging de ploeg, getraind door oud-voetbalprof en tweevoudig international Eric van de Luer, de winterstop in. In de persoon van Ricardo Geurts beschikken de Limburgers over een door de wol geverfde aanvalsleider met een neusje voor de goal. Kort achter de ervaren spits zorgt Ceylan Amory vanuit het middenveld voor de nodige creatieve impulsen en scorend vermogen. Beide heren bewijzen een mooie tandem te vormen, en zijn met ieder vijf doelpunten de topscorers van hun elftal. Door de oefenzege op bezoek bij tweedeklasser VV Caesar van voorbije zondag reizen de gasten ongetwijfeld met een goed gemoed af naar de Kranenmortel. 

Ons vaandelteam sloot met een heerlijk gevoel de eerste seizoenshelft af middels een belangrijke driepunter die werd behaald in de streekderby tegen SV Someren. Dit seizoen komen de mannen van Frank Teeuwen met name in eigen huis ijzersterk voor de dag, en is het nog steeds ongeslagen. Zaak om deze lijn in het begin van het nieuwe jaar direct door te trekken. Helemaal gezien het gegeven dat er na volgende week voor de Blauw-Witten tot en met eind februari wederom een aantal voetballoze weken aanbreken, vanwege het oneven aantal teams in de competitie en de naderende carnavalsperiode. De sfeer binnen de selectie was al uitstekend, en die is tijdens het teambuildingsweekend van twee weken geleden in Den Bosch ontegenzeggelijk nog beter geworden, wat hopelijk aanstaande zondag in een mooie teamprestatie gaat resulteren.  

Het duel tussen de twee middenmoters vangt op het gebruikelijke tijdstip van 14:30 uur aan, en staat onder leiding van scheidsrechter Huser.  

Tot zondag!  

Laatste nieuws