Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing SV Deurne 1 – R.K.S.V. Minor …

Voorbeschouwing SV Deurne 1 - R.K.S.V. Minor 1

In de een-na-laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar treffen onze Blauw-Witten met R.K.S.V. Minor andermaal een tegenstander uit het verre zuiden van Limburg. De bezoekers uit Nuth bewaren ongetwijfeld warme herinneringen aan de Kranenmortel, en de gedachten zullen in aanloop naar komend weekend bij sommigen nog weleens teruggaan naar mei 2018. Destijds sleepten de Limburgers op een broeierige zaterdagavond middels een 0-1 zege officieus het kampioenschap van de Eerste klasse D in de wacht. Met vier opeenvolgende seizoenen uitkomend in de toenmalige Hoofdklasse bewees Minor een niveau hoger beslist geen eendagsvlieg te zijn.

Inmiddels is het elftal van Guido Leunissen alweer voor het tweede jaar op rij actief in de Eerste klasse, en met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden bezet Minor momenteel de tiende plek op de ranglijst. Hierbij valt het op dat de Limburgers met name buitenshuis sterk voor de dag komen. Zo wist Minor op vertrouwde grond in vier gespeelde wedstrijden nog niet te triomferen, maar daar staat tegenover dat er in drie uitwedstrijden wel al tweemaal aan de zoete smaak van een overwinning mocht worden geproefd. De gasten zijn verder ook nog actief in het bekertoernooi, waar het halverwege december in de derde ronde de strijd mag aangaan met vierdeklasser V.V. Daalhof.

Voorin beschikt Minor over een aantal balvaardige en rappe aanvallers en heeft het bovendien in de persoon van Danila Tsilyk een bijzondere speler in de gelederen. De pas achttienjarige Oekraïense vluchteling genoot zijn voetbalopleiding immers bij de gerenommeerde Europese topclub FC Dynamo Kyiv.

Voor Deurne kwam er afgelopen weekend in Vierlingsbeek tegen Volharding een einde aan de ongeslagen reeks van vier competitiewedstrijden, en hierdoor zakt de ploeg naar plek zeven in de rangschikking. Met een goed resultaat aanstaande zondag kunnen de Blauw-Witten echter zo maar weer een aantal plekken stijgen, gezien de minieme verschillen in de stand. Het verschil tussen plek vier tot en met acht bedraagt namelijk slechts een puntje.

Tot op heden is het voor de gastheren dit seizoen goed toeven op de Deurnese kunstsprieten, en in alle tot nog toe gespeelde thuiswedstrijden in competitieverband werd het volle pond binnengehaald. Deze fraaie thuisreeks wil ons vaandelteam maar al te graag een passend vervolg geven, en daar kunnen ze uw support weer van harte bij gebruiken. De wedstrijd staat onder leiding van een arbitraal trio vanuit de KNVB, en op het gebruikelijke tijdstip van 14:30 uur zal leidsman Verhaag het schouwspel in gang brengen.

Komt dat zien!

Laatste nieuws