Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Voorbeschouwing SV Deurne 1 – Sportclub Sust …

Voorbeschouwing SV Deurne 1 - Sportclub Susteren 1

SV Deurne treedt zondag in eigen huis aan tegen Sportclub Susteren. Opgericht in 1934 en sinds eind jaren 90 gevestigd op Sportpark Suëstra zijn de bezoekers afkomstig uit ‘Het Smalste Stukje Nederland’. Met een breedte van slechts 4,8 kilometer tussen België en Duitsland is de gemeente Echt-Susteren immers gesitueerd op een plek waar Nederland letterlijk op zijn smalst is.

Voor de winterstop eindigde het treffen in Midden-Limburg in een ruime 4-0 nederlaag voor onze Blauw-Witten. Hoewel er voor de equipe van Frank Teeuwen zeker mogelijkheden lagen om het scoreverloop een positiever aanzien te geven, toonden de Limburgers zich in die wedstrijd uiterst effectief in het benutten van haar kansen, en bezorgden Deurne zo de grootste nederlaag van het seizoen. Met 28 punten uit vijftien gespeelde wedstrijden bezetten de gasten momenteel de derde plek op de ranglijst en daarmee kent hoofdtrainer Eric Marees een meer dan verdienstelijk debuutseizoen bij de Groen-Witten. Wanneer er iets dieper op dit puntentotaal wordt ingezoomd, spreken met name de behaalde resultaten in uitwedstrijden tot de verbeelding. Waar het gros van de clubs over het algemeen een betere thuis- dan uitbalans heeft, bewijzen de Sustenaren het tegenovergestelde. In acht thuiswedstrijden boekte Sportclub Susteren met drie overwinningen, vier nederlagen en één gelijkspel wisselende resultaten, terwijl de ploeg in de zeven gespeelde uitwedstrijden slechts eenmaal niet als winnaar van het veld stapte. Bovendien bewijzen de bezoekers met een gemiddelde van drie treffers per uitwedstrijd buitenshuis uiterst makkelijk het net te vinden. Twee weken geleden kwam op bezoek in Brunssum bij BSV Limburgia middels een 3-0 nederlaag echter een einde aan deze foutloze reeks.

Blikvanger bij Sportclub Susteren is de 23-jarige Kai Schmitz. De multifunctionele middenvelder was dit seizoen al goed voor negen competitietreffers, en is ondanks zijn jonge leeftijd al enkele jaren aanvoerder van zijn team. Zijn goede prestaties en leiderskwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven, want aan het einde van het seizoen maakt Schmitz de overstap naar derdedivisionist SV Meerssen.

Na de puntendeling in Herten tegen SHH van voorbije weekend, hoopt Deurne aanstaande zondag weer aan de zoete smaak van een overwinning te mogen proeven. Op voorhand wordt door ons vaandelteam ongetwijfeld getekend voor eenzelfde scenario als in de thuiswedstrijd van eind september 2018. Destijds wervelde het elftal van toenmalig hoofdtrainer Jurgen Elbers over de Deurnese kunstsprieten en zegevierde het met maar liefst 5-0. Met ieder twee treffers waren Arne van Geffen en Jan Kuipers die middag de hoofdrolspelers, en tekende invaller Stefan van der Werf voor het slotakkoord.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Felix en vanuit de KNVB wordt hij geassisteerd door de grensrechters Wilbers en Van Bruggen. In de schitterende thuiswedstrijd tegen Mierlo-Hout van twee weken geleden hebben onze Blauw-Witten ongetwijfeld voldoende aanleiding gegeven om opnieuw in groten getale de gang naar de Kranenmortel te maken en de ploeg aan te moedigen. Aftrap wedstrijd is andermaal om 14:30 uur.

Tot zondag!

Laatste nieuws