Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne pakt fraaie driepunter tegen koploper Ch …

SV Deurne pakt fraaie driepunter tegen koploper Chevremont: 1-2 (rust 1-1)

Met jongeling Jasper Aarts achter de spits en Finn van der Steijn een linie terug werd de afwezigheid van Dennis Groen heel goed ingevuld. Daarnaast speelde Plas op de positie van de afwezige Yuri Veeneman een prima wedstrijd.

Op deze winderige middag werd door beide partijen veelvuldig de lange (cross)bal gespeeld in de hoop op verwarring bij de defensie door de wind. Deurne speelde compact en dat was ook nodig met de snelle en afjagende voorhoede, maar Deurne pakte dit goed op en zette een mooie teamprestatie neer.

De eerste grote kans in de wedstrijd was een hard schot van Gert Swinkels die tot corner werd verwerkt, maar de echte reuzekans kwam rond de 20e minuut waarbij Stefan van der Werf tot 2x sterk doorzette en zichzelf vrijspeelde ronde de 16 meter maar zijn schot in de korte hoek was niet gericht genoeg.

Een 10 minuten later volgde een volgende schietkans voor Van der Werf maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De goal viel een paar minuten later dan toch voor Van der Werf( onder het mom van: “3x is scheepsWerf”); een assist van Matheij op Van der Werf die na een faire bodycheck de bal laag binnenschoot. 0-1!

De voorsprong was echter van korte duur want de spits van Chevremont zette goed door en schoot met buitenkant links via de paal binnen: 1-1. Een schot net voor rust werd goed gepakt door Peter Strijbosch waardoor de ruststand van 1-1 werd bereikt.

In de 2e helft waren er kansen over en weer te noteren: een schitterende reflex van Strijbosch zorgde ervoor dat rond de 60e minuut Deurne niet tegen een achterstand aankeek. Daarna volgde enkele kleine kansen voor Deurne maar de voorzetten waren net niet scherp genoeg om te worden binnengetikt.

Tot rond een 10 minuten voor tijd Luuk Veeneman een hoge voorzet vanaf rechts op de middellijn gaf waarbij de hele verdediging van Chevremont stond te kijken hoe Van der Werf perfect de bal in de lange hoek kopte: 1-2 ! Even daarvoor was de nuttig spelende Aarts gewisseld voor Rens Joosten.

Even voor tijd was er nog even schrik voor de Deurne supporters toen na een misser achterin de spits van Chevremont kon binnentikken maar de fout werd hersteld en er was ook gevlagd voor buitenspel.

Swinkels werd nog gewisseld voor Van der Heijden om de overwinning binnen te slepen en dat werd gedaan. Met 9 punten uit 5 wedstrijden pakt Deurne een fijne 6e plaats, maar deze overwinning heeft pas echt zin als volgende week wordt gewonnen van Sportclub’25 die de rode lantaarndrager is.

Strijbosch, L. Veeneman, Louwers, Plas, Van der Meer, Van den Heuvel, Van der Steijn, Van der Werf Aarts (Joosten), Swinkels, (Van der Heijden. Matheij

Laatste nieuws