Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
SV Deurne pakt drie belangrijke punten in de thuis …

SV Deurne pakt drie belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen VV Chevremont

Op voorhand was duidelijk dat SV Deurne-Chevremont een cruciale wedstrijd was in de strijd om weg te blijven van de nacompetitieplaatsen. Door de winst vergrootte Deurne de voorsprong op Chevremont naar vier punten en heeft het ook nog twee wedstrijden minder gespeeld. Gevolg na afloop: vooral lachende gezichten in het Deurne-kamp en voor Chevremont was de nederlaag geen reden om niet toch een drankje te doen in de kantine.

De wedstrijd stond onder leiding van oudgediende Jan Tempelaar, die uitstekend floot en slechts één gele kaart hoefde te trekken, waar dit in het verleden in de ontmoetingen tussen deze clubs weleens anders was. Gelukkig was het vandaag een uiterst sportieve wedstrijd met een duidelijk beter SV Deurne, dat de punten terecht in Deurne hield. Deurne mistte uiteraard de vorige week zwaar geblesseerd geraakte Finn van der Steijn, waarmee het gelukkig de goede kant op gaat, zodat hij vanmiddag aanwezig kon zijn. De toen in de 23e minuut bij een stand van 0-0 gestaakte wedstrijd uit bij De Ster in Stein, wordt op tweede paasdag 1 april vanaf 14.30 uur uitgespeeld. De plaats van Finn werd ingenomen door de vorige week licht geblesseerd op de bank zittende Joris van den Heuvel. Stijn Boerenkamps, die vorige week zijn debuut maakte in de basis, mocht vandaag weer vanaf de aftrap aantreden en deed dat voortreffelijk rechts achterin.

Uitstekende eerste helft
In de eerste helft was Deurne heer en meester en creëerde het legio mogelijkheden, waar Chevremont niet verder kwam dan twee corners ontstaan vanuit dezelfde aanval. Al in de 4e minuut werd een schot van Stefan van der Werf door de keeper gepareerd en belandde de kopbal van Joris vanuit de rebound tegen de binnenkant van de paal. Drie minuten later stuurde Willem van der Meer op links Rens Joosten de diepte in. Helaas werd hij in de zestien onderuit gelopen, maar het was net te zwaar voor een penalty. Weer drie minuten later was het wel raak voor diezelfde Rens. Na een goede interceptie van Gert Swinkels bij de middenlijn stuurde hij Stefan op rechts de diepte in, die een prima voorzet gaf, waar Thijs Matheij net niet bij kon, echter Joris was op links ter plaatse om de bal rustig terug te leggen op Rens, die vanaf de rand strafschopgebied de bal op z’n Veermans in de rechter benedenhoek plaatste 1-0. In de 17e minuut werd Gert net buiten de zestien neergelegd, maar de vrije trap van Dennis Groen werd geblokt door de lange verdedigers. In de 27e minuut was het vervolgens driemaal scheepsrecht na een prima aanval over vele schijven. Eerst schoot Stefan op de keeper, daarna Dennis tegen een verdediger en uiteindelijk kwam de bal bij Gert die keurig afrondde 2-0. Voor rust was het met name Stefan, die het geluk niet aan zijn zijde had en tweemaal net niet tot scoren kwam na goede steekballen van Gert en Rens. Eigenlijk had voor rust de 3-0 op het bord moeten staan. Zeker ook omdat Chevremont de laatste tien minuten van de eerste helft wat meer in de wedstrijd kwam en er qua energie een schepje bovenop deed.

Definitief in het slot
Het eerste kwartier na rust was sprake van een middenveldspelletje, waarbij de meeste duels wel voor Chevremont waren. Dat leidde in de 58e minuut tot een eerste schot richting het doel van Peter Strijbosch, dat ver langs ging. Ook een corner kort daarna was niet aan de gasten besteed. In de 70e minuut kwam SV Deurne eindelijk weer eens tot een goede aanval via Rens, die een corner opleverde, maar daar bleef het bij. In de 78e minuut voerde Deurne 3 wissels door: Luuk Veeneman had last van kramp, Stijn Boerenkamps was moegestreden en had ook twee stevige tikken gehad en hetzelfde gold eigenlijk ook voor Rens Joosten. Zij werden vervangen door Thijs van der Heijden, Quincy Plas en Jasper Aarts. Chevremont hoopte op enige disorganisatie door deze wissels en voerde de druk wat op. Een voorzet viel door de wind bijna over Peter heen in de verre hoek en Deurne was even slordig met uittrappen en uitverdedigen. Maar verder dan twee schoten van afstand kwam Chevremont niet. In de 86e minuut gooide Deurne de wedstrijd definitief op slot toen eerst Dennis snoeihard tegen de paal schoot en de bal op links voor de voeten kwam van Gert, die beheerst in de verre hoek schoot 3-0.

Na de inhaalwedstrijd op tweede paasdag staat op 7 april de uitwedstrijd tegen Sportclub’25 in het Zuid-Limburgse Bocholtz op het programma, een ploeg in de onderste regionen, die na de winterstop al veel punten bij elkaar heeft gespeeld. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 14 april de derby tegen Volharding uit Vierlingsbeek.

Opstelling SV Deurne: Strijbosch – Boerenkamps (78’ Plas) – Y. Veeneman – L. Veeneman (78’ van der Heijden) – Van der Meer -Van den Heuvel – Groen – Matheij (85’ G. Knijnenburg) – Swinkels – Van der Werf – R. Joosten (78’ Aarts).

Laatste nieuws