• Wilco van de Weijer, een man die als keeper begon en per toeval rechtsbuiten werd. Tot die tijd voetbalde hij niet in de vertegenwoordigende elftallen. Bij Top B hadden ze tijdens een wedstrijd een rechtsbuiten nodig en hoewel Wilco tot dan altijd gekeept had deed hij het als rechtsbuiten voortreffelijk.

Sinds die tijd voetbalde hij in de vertegenwoordigende elftallen als rechtsbuiten en kwam zelfs in de selectie van SV Deurne 1 terecht. Als rechtsbuiten en (reserve)keeper. Wilco heeft bij SV Deurne 1 zowel gekeept als gevoetbald. Het was in de periode dat Willy Spetgens in de goal stond. Ze werden kampioen met dit team. Als rechtsbuiten was Wilco behoorlijk snel en hij had een goede voorzet in zijn benen.

Wilco heeft ook warme herinneringen aan het team dat in de Landelijke Hoofdklasse A voetbalde. Ze wonnen o.a. van PSV. “We waren een echt vriendenteam”, aldus Wilco. Het was de tijd dat Ronnie van Dijk, de broer van Theo van dit elftal trainer/coach was. “Een mentaal sterke ploeg en de spelers gunden elkaar wat”, aldus Wilco. “We hebben nog een reünie gehad, de sfeer was weer als vanouds!” Wilco heeft jarenlang de jeugd getraind tot en met O15-2 (zijn zoon voetbalde in dit elftal). Hij deed dit samen met Gert Vink. Eigenlijk wilde hij met trainen stoppen want Wilco vond dat er een nieuw fris gezicht voor de ploeg moest staan.

Maar het team kreeg helaas geen nieuwe trainer/coach. Totdat Leon van der Steijn het zou doen maar wel met hulp van een ander. Wilco besloot alsnog om dit jaar trainer/coach te zijn van O17-2. Wilco is ook nog betrokken geweest bij het E/F kamp en C/D kamp. Ook heeft hij nog gekeept bij Blue Velvet (die dit jaar zijn 10-jarig jubileum vierde) nadat medeoprichter Mark Fransen hem eens terloops vroeg of hij hier interesse in had. Dit heeft Wilco altijd met veel plezier gedaan! Er was wat (humoristische) strijd binnen de familie. Zijn vader (Cor van de Weijer) had blauw/wit bloed en zei altijd dat zijn kleinzoon ook bij SV Deurne moest gaan voetballen.

Zijn schoonvader had wortels bij SJVV en zei dat hij bij de club uit de St. Jozefparochie moest gaan spelen. “Als jullie nou niet ophouden gaat hij bij ZSV voetballen”, gekscheerde Wilco dan. Alle gekheid op een stokje, natuurlijk ging zijn zoon bij SV Deurne voetballen. Een hoogtepunt voor hem was toen Luc Nilis het afgelopen seizoen de laatste wedstrijd meedeed met Blue Velvet. “Een leuke, gezellige man”, aldus Wilco. Slotvraag; wat is je favoriete positie in het elftal. “Keeper”.

Wilco van de Weijer; over SV Deurne zal hij nooit een slecht woord spreken