Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
De Blauw-Witte Draad #1 Jan en Ria Manders

De Blauw-witte draad #1 Jan en Ria manders

SV Deurne kan niet zonder haar vrijwilligers. In totaal lopen er zo’n 250 vrijwilligers rond bij onze club, elk van hen even belangrijk. In deze reeks willen we een aantal vrijwilligerskoppels in het zonnetje zetten en hun verhaal aan jullie vertellen. Deze verhalen vormen namelijk het Blauw-Witte draad door onze clubhistorie heen. Vandaag gaan we beginnen met een echtpaar dat samen opgeteld al ruim 100 jaar lid is van de vereniging.

Maak kennis met Jan (68) en Ria (65) Manders. Waarschijnlijk heb je ze al wel eens eerder gezien, ze zijn namelijk twee van de 250 vrijwilligers die rondlopen bij SV Deurne. Zij kiezen ervoor om ons in hun vrije tijd te helpen bij verschillende zaken. Zo is Ria verantwoordelijk voor taken als de ledenadministratie, de contributie inning en het inschrijven van de elftallen bij de KNVB. Jan zorgt er samen met een team van vrijwilligers voor dat de accommodatie er elke dag weer mooi bij ligt. Al met al zijn zij essentieel in het draaiende houden van onze mooie vereniging.

Jan z’n jongere jaren

In 1964, toen Jan nog ongeveer dezelfde schoenmaat had als zijn kleinzoontje, begon hij met voetballen en sindsdien is hij niet bij de club weg te slaan, met uitzondering van de twee jaar dat hij in het leger zat. Naarmate hij ouder werd en kinderen kreeg is zijn rol binnen de club ook met hem meegegroeid. Van voetballer, naar leider, naar trainer, naar het jeugdbestuur en daarna ook nog naar het bestuur. Ook heeft hij nog bij het wedstrijdsecretariaat gezeten. Nu kiest Jan ervoor om zijn dagen te vullen met het verzorgen van de accommodatie. Dit doet hij samen met de rest van de maandagochtendploeg! Zij zorgen ervoor dat de velden er mooi bij liggen en alles opgeruimd is zodat de volgende teams weer kunnen trainen. Dit is niet het enige waar Jan mee bezig is, als er een klusje opgeknapt moet worden is hij de persoon bij wie je moet zijn, Jan kent alle hoeken en gaten van onze vereniging.

Zelf beschrijven ze dat het samen actief zijn bij de club erg speciaal is: ‘We gaan vaak samen van huis en ook weer samen naar huis toe. De een is daar bezig en de ander hier.’ Voor zowel Jan áls Ria is vrijwilligerswerk een onderdeel van hun dagelijkse routine. De ene dag betreft het maar een kwartiertje en de andere dag misschien wel een paar uur. Ze zetten zich elke dag met plezier in!

Van Kantineheldin naar chef administratie

Ria heeft ook een lange historie bij SV Deurne. Zij maakte kennis met onze club toen haar kinderen gingen voetballen in de jaren 80. Ze was vaak aanwezig om als leider haar kinderen aan te moedigen en toen ze zag dat er hulp nodig was in de kantine is ze te hulp geschoten. Vanaf toen is ze niet meer weg te denken bij ons. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor een aantal belangrijke zaken, zoals de ledenadministratie en het inschrijven van elftallen bij de KNVB.

Jan en Ria hebben samen ook meerdere hoogtepunten meegemaakt. Zo waren ze aanwezig bij het kampioenschap in 2006/2007 en de befaamde wedstrijd tegen Feyenoord. ‘‘Ik denk wel dat de wedstrijd tegen Feyenoord, en de ambiance die eromheen hing een hoogtepunt was. De wedstrijden tegen Engelse clubs waren ook heel leuk, zoals Newcastle. Ik heb eigenlijk geen dieptepunten hier.’’ (Ria Manders). Het is écht waar, dit echtpaar zet zich al tientallen jaren in voor onze club. Hiervoor zijn we hen eeuwig dankbaar!

In de volgende editie van De Blauw-Witte draad zul je kennis maken met twee broers die zijn opgegroeid bij SV Deurne en tot vandaag de dag nog actief zijn binnen onze club. Ben je benieuwd naar hun verhaal? Houd dan vooral de website in de gaten voor de volgende editie van de Blauw-Witte Draad.

Laatste nieuws