Search
Close this search box.
Zoeken

Onze jeugdopleiding

Binnen de jeugdopleiding van SV Deurne staat ontwikkeling centraal. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied, maar vooral op het gebied van plezier. In onze onderbouw heeft iedereen dan ook gelijke kansen. Dit doen wij door iedereen de beste training aan te bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn plek zit bij onze club en vinden het dan ook prachtig om te zien dat veel van onze jeugdleden doorstromen naar de senioren of de selectie. Bij SV Deurne halen we het beste uit jou, door met zoveel mogelijk plezier te ontwikkelen naar jouw persoonlijke doel.

Project Gelijke Kansen

SV Deurne is vorig seizoen begonnen met het project Gelijke Kansen. Thijs Matla, onze hoofd jeugdopleiding, leidt dit project. Project Gelijke Kansen is een initiatief van de KNVB en wordt ingevoerd bij de onderbouw van de jeugd. Wij zijn dit project langzaamaan (op dit moment tot JO-10) door aan het voeren in onze onderbouw.

Wat houdt het in?

Vroeger werden kinderen vanaf de F’jes al op niveau ingedeeld: de beste spelertjes speelde in de F1 en de minder goede spelers in de lagere F-teams. Omdat je bij kinderen van zes jaar eenvoudigweg nog niet kunt zeggen wie de talenten zijn, pakken wij het anders aan. Voorheen vond selectie plaats op basis van het huidige niveau, waardoor de (toen) beste spelers bij elkaar in één team kwamen en bevoordeeld werden met de beste tegenstanders en de beste trainingen. Op zich was dat voor die kinderen niet verkeerd, maar ook bij de spelertjes die niet in die groep terecht kwamen zaten talenten en die kregen geen eerlijke kans.

Sv-Deurne-project-gelijke-kansen-onze-jeugdafdeling

Hoe ziet onze teamindeling er dan uit?

Vanaf de O8 hebben we alle niveaus door elkaar ingedeeld. Eén keer per week traint de hele lichting samen. Op woensdag wordt er in kleinere groepjes van steeds wisselende samenstelling getraind. Deze wijze van indeling gaat op termijn voor heel de onderbouw gelden. Met deze manier van teams indelen geloven wij dat we voldoen aan onze twee belangrijkste doelstellingen: plezier in het spel en het optimaal ontwikkelen en faciliteren van de jongste jeugd bij de ontwikkeling van hun passie en talent. Tegelijkertijd bieden we waar nodig nog maatwerk.

Benieuwd hoe een training bij onze jongste jeugd eruitziet? Kom langs op een proefdag!