Search
Close this search box.
Zoeken
De Blauw-Witte Draad – Editie 2 – Maarten en W …

De Blauw-Witte Draad – Editie 2 – Maarten en Wouter Smets

SV Deurne kan niet zonder haar vrijwilligers. In totaal lopen er zo’n 250 vrijwilligers rond bij onze club, elk van hen even belangrijk. In deze reeks willen we een aantal vrijwilligerskoppels in het zonnetje zetten en hun verhaal aan jullie vertellen. Deze verhalen vormen namelijk het Blauw-Witte draad door onze clubhistorie heen. Het is alweer tijd voor de tweede editie van de Blauw-Witte Draad. Deze editie gaat over twee broers die zijn opgegroeid bij SV Deurne en tot vandaag de dag nog met veel plezier voetballen en actief zijn binnen onze club.

Maak kennis met Maarten (28) en Wouter (28), tweelingbroers die al bijna hun hele leven actief zijn bij onze club. Ze zijn begonnen met voetballen toen ze nog maar 5 jaar oud waren en de gebroeders Smets zijn inmiddels beiden vrijwilliger. Zo is Wouter scheidsrechter en zit Maarten in het bestuur. Ze hebben jarenlang in verschillende teams gevoetbald, maar spelen dit jaar weer samen in een vriendenteam.

Vrijwilligerswerk is een investering in jezelf

Zowel Wouter als Maarten hebben veel verschillende rollen op zich genomen. Wouter is naast het voetballen ook trainer geweest en is op dit moment scheidsrechter. Hij zet zich graag in voor de club en springt bij waar nodig is. Zo is heeft hij ons uit de brand geholpen in de kantine afgelopen jaar, toen daar te weinig personeel stond.

Ook Maarten is niet te missen bij onze club. Hij is namelijk ook trainer geweest, is daarna bovenbouwcoördinator geworden en zit nu in het bestuur. Maarten beschrijft het vrijwilligerswerk als een investering in zichzelf, je leert hoe je jezelf moet presenteren, hoe je groepen aan moet spreken en nog veel meer.

Het voelt een beetje als thuiskomen

Zelf zijn de broers ook allebei nog woonachtig in Deurne, dat komt mede door onze club. ‘Heel veel sociale contacten en onze vriendenkring hebben z’n oorsprong bij SV Deurne. Ik heb zelf wel in Tilburg gestudeerd, alleen nooit echt de noodzaak gevoeld om op kamers te gaan omdat ik het in Deurne altijd erg naar mijn zin had. En daar heeft het voetbal een hele grote rol in gespeeld.’ – zegt Maarten.

Het mooiste wat ze meegemaakt hebben bij onze club is het vormen van hun vriendenkring en het ontmoeten van mensen. ‘Daar weegt inderdaad niks tegen op. Ik heb verder niet echt een moment dat eruit springt. Het voelt gewoon een beetje als thuiskomen, als ik op de club kom.’ – zegt Wouter. Vader Laurens Smets heeft binnen de vereniging ook jarenlang in het bestuur de functie van penningmeester bekleed,  dit heeft ervoor gezorgd dat de jongens op jonge leeftijd al in de gaten hadden dat het niet alleen nemen is. Vandaar dat ze sinds hun 16e al helpen met verschillende karweitjes rondom de vereniging. ‘Ik wil graag mijn eigen steentje bijdragen aan de club en samen met alle andere vrijwilligers de vereniging naar een hoger plan tillen. SV Deurne doen we immers samen.’ – zegt Maarten. 

In de volgende editie van De Blauw-Witte draad komt er een vader-zoon duo aan bod. Ben je benieuwd naar hun verhaal? Houd dan vooral de website in de gaten voor de volgende editie van de Blauw-Witte Draad.

Laatste nieuws