Search
Close this search box.
Zoeken
De Blauw-Witte Draad editie #3 Jarno en Maarten Mu …

De Blauw-Witte Draad Editie #3 - Jarno en Maarten Munsters

SV Deurne kan niet zonder haar vrijwilligers. In totaal lopen er zo’n 250 vrijwilligers rond bij onze club, elk van hen even belangrijk. In deze reeks willen we een aantal vrijwilligerskoppels in het zonnetje zetten en hun verhaal aan jullie vertellen. Deze verhalen vormen namelijk het Blauw-Witte draad door onze clubhistorie heen. In deze derde editie van de Blauw-Witte Draad spreken we Maarten en Jarno Munsters. Zij zijn als vader en zoon al jaren actief bij onze club.

Maarten zijn lange historie bij SV Deurne

Maarten Munsters is al vanaf de jaren 70 bij onze club te vinden. Hij is begonnen met voetballen en vanaf zijn 16e is hij leider en trainer geworden. Vanaf 1995 is hij bij de veteranen gaan voetballen waardoor zijn rol als leider stil is komen te liggen. Toen Jarno in 2010 de grasmat opstapte, besloot Maarten om ook weer een rol als leider op te pakken. Zo is hij leider geweest van het team waar zijn zoon in speelde, maar heeft ook nog een aantal andere teams op zich genomen. Nu Jarno bij de senioren speelt, traint Maarten alleen nog maar de niet-selectie teams.

Jarno is in 2010 begonnen met voetballen, hij speelt in Deurne 7. Naast het voetballen is hij een aantal jaar assistent-trainer geweest bij een jeugdteam in de Walsberg. Sinds een aantal jaar is hij verkast naar Sportpark de Kranenmortel.

Mooie herinneringen

‘Toen ik nog jong was hielp mijn vader ook al bij SV Deurne. Wij hadden thuis een busje en daarmee bracht hij de jongere teams naar uitwedstrijden. Het zit er echt in, ik heb het echt vanuit thuis meegekregen.’ – zegt Maarten. Er zijn al meerdere generaties van de Munsters familie actief bij onze club. Maarten heeft al meerdere hoogtepunten meegemaakt bij onze club, ook met zijn zoon. Zo beschrijft hij hoe hij vroeger met het eerste mee reed naar wedstrijden in de bus, en dat hij daar de tassen van de selectiespelers naar binnen droeg om gratis binnen te komen. Ook is hij samen met het team van Jarno kampioen geweest. Jarno speelde dat jaar in de 13-2 waarbij Maarten leider was.

De twee zijn niet meer weg te denken bij onze club. Allebei hebben ze nog veel plezier in het trainen van verschillende teams en voetballen zelf ook nog al te graag. Toch merken ze dat de mentaliteit in de afgelopen jaren veranderd is, waardoor ze iets meer moeite moeten doen om de teams te motiveren. Maar ze laten zich zeker niet uit het veld slaan! En gaan die uitdaging aan.

We zijn alweer over de helft van deze reeks, nog maar twee vrijwilligerskoppels te gaan. De volgende editie gaat over twee mannen, al jaren bekend bij de club en kennen ondertussen alle hoeken en gaten van onze vereniging. Ben je benieuwd naar hun verhaal? Houd dan vooral de website in de gaten voor de volgende editie van de Blauw-Witte Draad.

Laatste nieuws