Search
Close this search box.
Zoeken
De Blauw-Witte Draad – Editie 4 – Kees en Erwi …

De Blauw-Witte Draad – Editie 4 – Kees en Erwin

SV Deurne kan niet zonder haar vrijwilligers. In totaal lopen er zo’n 250 vrijwilligers rond bij onze club, elk van hen even belangrijk. In deze reeks willen we een aantal vrijwilligerskoppels in het zonnetje zetten en hun verhaal aan jullie vertellen. Deze verhalen vormen namelijk het Blauw-Witte draad door onze clubhistorie heen. De vierde editie staat in het teken van twee mannen die in heel veel verschillende rollen actief zijn en zijn geweest bij de Blauw-Witten.

Kees Brood en Erwin Boerenkamps zijn twee prominente personen binnen onze club. Waarschijnlijk ken je allebei de heren al. Kees is namelijk zo’n 13 jaar onze voorzitter geweest en Erwin heeft verschillende taken op zich genomen door de jaren heen, zo was hij lid van de jeugdcommissie en is hij ruim 4 jaar penningmeester geweest.

Kees komt oorspronkelijk uit Eindhoven, hij kwam daarom pas op zijn 25e levensjaar in aanraking met SV Deurne. Het Blauw-Witte tenue voelde meteen vertrouwd aan en sindsdien is hij niet meer weg te denken bij onze club. Hij heeft door de jaren heen verschillende rollen gehad, zo is hij een aantal jaar secretaris geweest, heeft de voorzittersrol voor 13 jaar op zich genomen en is actief geweest bij verschillende stichtingen zoals de accommodatie stichting.

De heren kennen elkaar al een tijdje. Zo zijn ze elkaar voor het eerst bij de Peelstrekels tegengekomen, vervolgens bij SV Deurne en ook nog bij Flynth adviseurs en accountants. ‘Ik kom er nu eigenlijk pas achter dat ik Kees overal naartoe volg.’ – vertelt Erwin.

Erwin is pas in 1997 naar Deurne verhuisd en pas toen zijn zoons gingen voetballen, ongeveer 15 jaar terug, is hij ook lid geworden van onze vereniging. Zo heeft hij eerst bij de jeugdcommissie gezeten, is daarna penningmeester geworden en heeft TZ onder zijn hoede. Op dit moment is hij ook scheidsrechter bij de jeugd en grensrechter bij het team van zijn zoons. Samen schrijven de heren de wedstrijdverslagen van Deurne 1 op de zondag, dit doen ze samen met Jos Aarts.

Kees heeft in zijn voorzitterstijd vele hoogtepunten meegemaakt. Zo is het kampioenschap in 2007/2008 van SV Deurne ook tijdens zijn voorzitterstijd geweest, de wedstrijd tegen Feyenoord in het Helmond Sport stadion staat Kees nog steeds goed bij. Voor Erwin is het belangrijkste dat zijn zoons veel plezier hebben in het voetballen bij onze club, en dat hij daarbij actief kan zijn. Zo heeft Stijn afgelopen jaar zijn debuut gemaakt bij Deurne 1.

Ook zijn de twee mannen betrokken geweest bij het veranderen van het bestuursmodel in 2014, iets wat erg goed verlopen is. Het bestuur is van 9 man veranderd naar 4 man, en worden taken verdeeld onder verschillende teams met elk een eigen aanvoerder. ‘Wat er verder nog is veranderd is dat het vooral bij de jeugd veel meer gericht is op plezier en gezelligheid, het is veel minder prestatief.’ Erwin geeft aan dat dit voor een totaal andere sfeer zorgt onder de jeugd, een verandering waar we zeker trots op mogen zijn.

De volgende editie van De Blauw-Witte Draad is ook de laatste, daar spreken we met een vader-zoon duo van vele talenten. Ben je benieuwd naar hun verhaal? Houd dan vooral de website in de gaten voor de volgende editie van de Blauw-Witte Draad.

Laatste nieuws